Maradona 60 yaşında vefat etti

Dünya futbolunun efsane isimlerinden Arjantinli Diego Armando Maradona vefat etti. 60 yaşındaki Maradona'nın evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Arjantin'de üç günlük ulusal yas ilan edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona 60 yaşında vefat etti.

Arjantin basını, kısa bir süre önce geçirdiği beyin ameliyatından sonra taburcu olan ve Tigre'deki evinde bulunan Maradona'nın geçirdiği kalp krizi sonrasında öldüğünü duyurdu.

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, ülkede üç günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Fernandez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bizi dünyadaki en yüksek seviyeye çıkardın. Bizi fazlasıyla mutlu ettin. En iyisi sendin. Başarıların için teşekkürler Diego, seni ömür boyu özleyeceğiz" dedi.

Maradona'ın ölümünün ardından Arjantin'in pek çok noktasına "Teşekkürler Diego" mesajları yazıldı.

'GÖKYÜZÜNDE BİRLİKTE TOPA VURACAGIZ'

Bir başka futbol efsanesi olan Pele, Maradona'nın vefatının ardından sosyal medya hesabından Maradona'nın dünya kupasını kaldırdığı fotoğrafını paylaşarak, "Ne kadar üzücü bir haber. Ben bugün sevgili arkadaşımı kaybettim ve dünya bir efsaneyi kaybetti. Söylenecek çok şey var, Tanrı onun ailesine güç versin. Umarım bir gün cennette beraber top oynarız" ifadelerini kullandı.

Maradona'nın uzun yıllar top koşturduğu eski kulübü Napoli'den yapılan açıklamada ise "Maradona'nın ölümü hem kentimiz hem kulüp için yıkıcı bir darbe" denildi.

CASTRO VE BEST İLE AYNI GÜNDE ÖLDÜ

Maradona, futbol dünyasının bir başka efsane ismi Kuzey İrlandalı futbolcu George Best ve Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro ile aynı günde öldü. Best, 25 Kasım 2005'te; Castro da 25 Kasım 2016'da ölmüştü. 

Küba Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda da iki isim arasındaki dostluğa dikkat çekildi ve "Tarih onların aynı gün gitmelerini istedi" ifadeleri kullanıldı. 

NAPOLİ MARADONA İÇİN YANIYOR

Napoli taraftarları, Maradona'nın vefatının duyulmasının ardından sokaklara akın etti. Taraftarlar bir dönem formalarını giyen Arjantinli efsaneye meşale ve havai fişeklerle veda etti. Birçok kişi Napoli'deki Diego Maradona'nın resminin olduğu yere akın edip çiçek bıraktı. 




MESSİ: DIEGO ÖLÜMSÜZ

Barcelona'da forma giyen Arjantinli yıldız Lionel Messi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tüm Arjantin ve futbol için çok üzücü bir gün. Bizden ayrılmadı çünkü Diego ölümsüz" ifadelerini kullandı. (SPOR SERVİSİ)