Mansur Yavaş'tan AK Parti'ye: Konuşmamı engelleyemezsiniz

Ankara Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında AK Parti meclis üyeleri salonu terk etti, meclis birleşimi ertelendi. Başkan Mansur Yavaş, Ankara halkına söyleyeceklerinin sabote edilmek istendiğini belirtti. Yavaş, “Konuşmamı engelleyemezsiniz” diyerek düzenlediği basın toplantısında eleştirilere yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara Büyükşehir Belediyesi, aralık ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın başkanlığında gerçekleştiriliyor.

YAVAŞ’TAN KÖSE’YE: MASAYA ÇIK TEPİN İSTERSEN

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan toplantı, önergelerin alınmasıyla başladı. Siyasi partilerin verdiği önergelerin okunmasının ardından gündem dışı konuşmalara geçildi. AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, söz alarak meclise sunmak istediği soru önergesini okumak istedi. Başkan Mansur Yavaş'ın, meclise önerge verilmesine ilişkin sürenin dolduğunu belirterek reddetmesi üzerine Köse ve AK Partili meclis üyeleri, Meclis masalarına vurarak durumu protesto etti. Bunun üzerine Başkan Yavaş, Köse'ye yönelik, “Masaya çık tepin istersen” diye tepki gösterdi. Tartışmaların devam etmesi üzerine Başkan Yavaş, birleşime 5 dakika ara verdi. Aranın sonunda AK Partili meclis üyeleri salonu terk etti.

'BENİM KONUŞMAMI SABOTE ETMEK İSTİYORLAR'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, duruma tepki göstererek, “Gönlümüz isterdi ki geçen bütçe konuşmasında gözlerimizin içine bakılarak sorulan sorulara cevap vererek ve bazı sorular sorarak bu meclisi yapmak istedik. Daha önce faaliyeti raporunda aynısı yapıldı. Sadece beni konuşturmamak için, söyleyeceklerimi Ankara halkının duymasını istemiyorlar. Tabii toplantıyı sabote etmek için yapıyorlar, attıkları iftiraların ortaya çıkmasından korkuyor olabilirler. Soru önergeleri gündeme geçmeden önce verilir. Burada çoğunluğa dayanarak bir şeyler yapılmak istenebilir ama demokrasi böyle bir şey değildir. Dolayısıyla sadece ortaya anlaşılmaz bir şeyler koyup 'bu ne oldu' diye sorup, cevabını almadan ortadan kaybolmak... Bunlar siyaseten ahlaki şeyler değildir” dedi.

'KONUŞMAMI ENGELLEYEMEZSİNİZ'

Başkan Yavaş, meclis toplantısını ertelediği sırada AK Partili meclis üyeleri salona tekrar dönerek meclis toplantısının yapılmasını istedi ancak Başkan Yavaş kabul etmedi. Yavaş, “Konuşmamı engelleyemezsiniz” diyerek sosyal medya üzerinden basın toplantısı yapacağını açıkladı.

ANKARA HALKININ BOŞA ATILACAK PARASI YOK

AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse'nin 2021 yılı bütçe eleştirisine görüntüler ve veriler ile cevap veren Mansur Yavaş’ın düzenlediği basın açıklamasından satır başları şu şekilde:

BİZ ŞOV YAPMIYORUZ: Bugüne kadar bini aşkın ihalemizi yayınlayarak şeffaf bir şekilde hizmet etmeye devam ediyoruz. Karar alırken sivil toplum kuruluşları, işbirliğinde bulunmamız gereken herkesle karar almaya çalışıyoruz. Bizim bir tane ölü yatırımımız yok. Yaptığımız çalışmaların birçoğu Ankara halkının sıkıntı çektiği konuları ortadan kaldırmak üzerinde kuruldu. Yaptığımız harcamalar 10 milyarı ne yapacaksınız diye sordu. 10 milyar bütçeyi nereye harcadığımızı sorarken de imalı bir yaklaşım var. Bizim internet sitemizde harcadığımız bütçe kalem kalem belirtiliyor. Ortaya lafı atıp, kenara çekildiler. Biz çoğunluğuz istediğimiz yaparız demek istiyorlar. Ankara’da yıllarca belediyenin yaptığı hizmetleri bağış yapar gibi afişlediler. Bizim astığımız tek afiş Ankara halkının cebinden ne kadar çıktığının hesabını verdiğimiz bütçe afişleridir. Biz şov yapmıyoruz. 750 milyon bütçeli AnkaPark yapmamızı arıyorlar herhalde ama bizim tek projemiz Ankara halkını zengin etmektir. Ankara halkının önceliklerinden başka hiçbir yatırım düşünmüyoruz. Ankara halkının boşa atılacak parası yok”

BİZE HEYKELCİ DİYORLAR, KENDİLERİ DÖNERCİ HEYKELİ, ROBOT HEYKELİ YAPIYOR: Bize heykel belediyeciliği yapıyorsunuz diyorlar. Ankara’da halkın parasının çöpe atıldığını göremeyeceksiniz. 1 milyon 600 bin lira heykele ayırmışsınız diye eleştiriyorlar. İki tane anıt yapacağız. Bunların biri sağlık çalışanlarımızın anısına yapılacak olan, diğeri de Cumhuriyetin 100. Yılı için yapılacak olan. Geçmiş dönemde heykellere, saatlere, kent kapılarına, plastik kent mobilyalarına harcanan paranın güncel değeri 1 milyar 323 milyon TL'dir. Bize heykelci diyorlar, kendileri dönerci heykeli, robot heykeli yapıyorlardı. Ankara’ya yapılan bir saat heykeline verilen para 1 milyon 569 bin lira. Çok istiyorsa yaptıkları bu heykelleri ve kol saatinin hepsini Mamak Belediyesine hibe edebilirim. Bize heykel belediyeciliği yapıyor diyenler, kentin dört bir tarafında heykel yapıyor. Gökçek döneminde yapılan bu eserin adı "Şişme Dinocan. Murat bey bu yayını izliyorsunuz biliyorum. Bunun Ankara halkının tarihi ve kültürüyle ne alakası var.

 TOPLUMDA İTİBARINIZ OLACAKSA TAKİPÇİ SATIN ALARAK YAPAMAYACAKSINIZ: Sosyal medya belediyeciliği yapıldığına ilişkin eleştiriler yapılıyor. Toplantıyı gecelere kadar uzatıp sonra cevap veremedin diye algı yaratan kim. Biz sosyal medyayı Ankara halkına duyurum yapmak, gelecek afetle ilgili bilgi vermek, yollarla ilgili vermek için kullanıyoruz. Eğer sizin toplumda itibarınız olacaksa takipçi satın alarak yapamayacaksınız. Halkın verdiği parayla kentin dört bir yanına fotoğraflarınızı asmayacaksınız. Kamunun parasını kendi şahsi işleriniz için kullanırsanız vatandaş bunun cevabını verecek. Çünkü bu millet hizmet edeni görüyor. Mamak Belediyesi virüsü etkisiz hale getirdiğini iddia ediyor. Dünya aşı diye kıvranırken siz bu büyük icadınız ile Nobel ödülü alırsınız. Virüs avcılarınız kaç virüs yakalayıp parçaladılar. Vatandaş sizin bu virüsü parçaladığını nasıl anlasınlar.

“1.5 TL OLAN KARAÇAMLAR 15 TL'YE ALINMIŞ: Yeşil alanları kurutacaksınız diye eleştiriyorlar. AnkaPark'tan dolayı park diyemiyorlar, yeşil alan diyorlar. Pahalıya ağaç ithal etmişler. Betonun içine ağaç dikmişler. Onlar da kurumuş. Yine saksısıyla ağaç dikmişler. Sonra kalkıp bize ağaçları kuruttunuz diyorlar. Üreticiden 1.5 TL'ye alınan karaçamları önceki belediye yönetimi bir şirketten 15 TL'ye satın almış. Bu çamların dikilip dikilmediği de belli değil. Bu incelemeyi Mustafa Tuna başlatmış kendisinden Allah razı olsun, biz de sonuçlandırıp savcılığa verdik.

ANKAPARK'IN ZARARI 111 MİLYON LİRA: Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankapark'ı bize verin diyor. Park bizde değil ki. Gidin kiracı şirketi devralın, parkı işletin. Keşke yapsaydınız. Ama Mamak Belediyesi daha kendi elindeki parkları idare edemiyor. Ankapark ihale edilmiş, daha da bize teslim edilmemiş. Bize teslim edildikten sonra en iyi şekilde değerlendireceğiz dedik. Biz buranın daha fazla zarar görmemesi için bilirkişi tespiti yapıyoruz. Yaptığımız tespitte şu anda 2 ay öncesine kadar oluşmuş zarar 111 milyon lira. Ankapark için öngörülen bir kira yok. Kira falan yok arkadaşlar. 26 milyon 400 bin TL teminat vermişler. Onun haricinde şartnamede hiçbir şey yok. 2 buçuk katrilyonluk mal teslim ediyorsunuz, hiçbir şey almamışlar. Sigorta da yok. İncelemenin sonuna geldik. Birkaç gün içesinde bu konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunu yapacağız. Ankapark sadece Ankapark halkına değil, Türkiye’ye atılmış bir kazıktır. Bu rezalete nasıl sahip çıkıyorsunuz.

ELİMİZDEKİ 3 KATRİLYONLUK YOLSUZLUK DOSYASINI SAVCILIĞA VERDİK: Şimdiye kadar incelediğimiz birçok dosyayı götürüp savcılığa verdik. Bu döneme ait elinde belgesi olup da savcılığa vermeyen namerttir. Namuslu, haysiyetli, şerefli insanlar bunları götürür savcılığa verir. Böyle yapmayıp dedikodu yapıyorsa ya rüşvet bekliyordur ya da kendisi içindedir. Şu anda bizim elimizdeki 3 katrilyonluk yolsuzluk dosyasını savcılığa verdik. Ben AK Parti’den savcılığa sunduğumuz yolsuzluk dosyalarına müdahil olmak için başvurmalarını bekliyorum. Ankara büyükşehirde ihale alan firmaları anlatacağım. Ankara’dan 28 milyarlık ihale 20 firma arasında kalmış. Mansur Yavaş döneminde böyle bir şey olamaz. Teleferik ihalesinde hem usulsüz iş artışları yapılmış, hem de yüklenici ihaleyi daha önce ele geçirmiş. Sadece 6 yolsuzlukta kamu zararı 2.8 katrilyondur, 40’a yakın suç duyurusunda toplam kamu zararı da 3 katrilyonluk olarak belirlendi.

SAVCILIĞA VERDİĞİMİZ YOLSUZLUK DOSYALARINA MÜDAHİL OLUN: Ben sizleri suç ortaklığa değil, adaletin tecellisi için işbirliğine, kardeşliğe davet ediyorum. Yolsuzluk dosyasını savcılığa neden AK Parti ile birlikte veremedik. Şimdi eski ve yeni başkanvekillerine sesleniyorum. Savcılığa verdiğimiz yolsuzluk dosyalarına müdahil olun. Yolsuzluklara karşı kendisinden diye sessiz kalmak hangi vicdanın ürünüdür. Bu yolsuzlukları yapanlar Ankara halkının geleceğine pusu kuran kriminal suç organizasyonuydu. Bu soygunlarda parmak izi olmayan masumlar, Ankara halkının hakkını korumanız gerekmiyor mu? Hesap günü kul hakkı borcu ile gitmeyin. Haksızlık karşısında kimse dilsiz şeytan olmasın." (DUVAR)