Mansur Yavaş 'Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi'ni imzaladı

Dünya Şeffaflık Derneği ile 'Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi' imzalayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Artık belediyelerin kötü şöhretle anılmasının son bulması lazım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Dünya Şeffaflık Derneği ile 'Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi' imzaladı. Mansur Yavaş, Taahhütname'yi imzalayan ilk aday oldu.

İmza töreninde konuşan Yavaş, şunları söyledi:

"Geçen yıl da ilk önce biz imzalamıştık ve daha sonra imzaladığımız beyannamedeki bütün maddelere uyduk. Gelir gelmez meclislerimizi canlı yayınladık. Tüm ihalelerimizi açık ihale olarak canlı yayınladık. Ayrıca mali durum raporlarımızı da web sayfamızdan düzenli şekilde yayınlıyoruz. Sayıştay raporlarını da yayınlıyoruz ki Ankara halkı hem harcanan paraların nereye harcandığını görsün hem de mali durumumuz hakkında sürekli olarak bilgi olsun diye güncelleyeceğiz. Geçen mal beyanımı açıkladım. Henüz adaylardan açıklayan olmadı ama bundan sonra düzenli olarak her yıl 1 Nisan'dan 1 Nisan'a yine mal beyanımızdaki azalma veya artma varsa bunları da Ankara halkıyla paylaşacağız. Artık belediyelerin kötü şöhretle anılmasının son bulması lazım. Çünkü biz rahatsız oluyoruz. Herhangi bir belediyede bunların açıklanmaması veya şaibe altında kalması kurum olarak belediyeyi sıkıntıya sokuyor. Umuyorum diğer belediye başkanlarımız da bunu uygularlar, açıklarlar, açık ihale yaparlar. Zaten ben özellikle Ankara'da 450 bine yakın üniversite öğrencisi var. Bunların birçoğu dışarıdan gelme. Onlarla her buluştuğumda şunu söylüyorum; 'Okulunuz bitip de kendi ilinize döndüğünüzde oradaki belediye başkanlarına, kamu yöneticilerine bunları söyleyin niye açık ihale yapmıyorsunuz, neden yayınlamıyorsunuz, niye hesap vermiyorsunuz bunları mutlaka sorgulayın. Artık Türkiye'de bu yol, usul olsun ve olağan olsun. Zaten olması gereken bir şey. Bu nedenle öncülük yapmak istiyoruz ki hem de kendimiz de rahat ediyoruz böyle olunca."

'YİNE İLK İMZACI OLMAYI KABUL ETTİ'

Dünya Şeffaflık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Argun da şunları söyledi:

"Yerel seçimler öncesinde tüm yerel seçimlerde yarışacak adaylarımıza gönderdiğimizi bir şeffaflık taahhütnamesi var. Bu taahhütname genel olarak seçilecek adayların seçildikten sonra belediyelerini nasıl yöneceklerine ilişkin bir takım konuları içeriyor. Bunların başında bütçelerin, ihalelerin, belediye meclislerinin yayınlanması bu konuların web sitelerinde, internet sitelerinde güncellenmesi gibi bazı uluslararası şeffaflık standartlarında bir takım taahhütler içeriyor. Bu konuda ricacı olduk belediye başkan adaylarımızdan. Mansur Başkan'ımız sağ olsun yine ilk imzacı olmayı kabul etti."

Etiketler mansur yavaş chp