Mankenlik ajansına dava: 'Hey Corç versene borç' delil oldu

Eski manken Meltem Ören, Erberk Kast Prodüksiyon şirketine sigorta girişinin geç yapıldığı gerekçesiyle dava açtı. Ören, kanıt olarak Hakan Peker’in "Hey Corç" isimli şarkının görüntülerini de sundu.

Meltem Ören (Fotoğraf: Hakan Peker'in "Kolay mı unutmak" şarkısının klibinden)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski manken ve fotomodel Meltem Ören, Neşe Erberk’in şirketi Erberk Kast Prodüksiyon şirketi ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) karşı dava açtı. İstanbul 20. İş Mahkemesi’nde açılan davada, Ören "hak kaybına uğradığını" belirtti.

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, dava dilekçelerinde, Meltem Ören'in, Erberk’in şirketinde 14 Ağustos 1991’de işe başladığı ifade edildi. Ören, anılan tarihte işe başladığını ispatını ise Hakan Peker’in iki klibinde oynamasını gösterdi. Ören, Peker’in, "Kolay mı unutmak" ve "Hey Corç" isimli iki şarkının klip görüntülerini dosyaya sundu.

Dilekçede ayrıca, Meltem Ören’in, ajansın yönlendirmesi ile katalog çekimlerine katıldığı iki firma ile ilgili görüntüleri de dosyaya eklendi.

Dava dilekçesine göre, şirket Ören’in işe girişini ise 1 Haziran 1997 olarak SGK’ye bildirdi. İşe giriş bildiriminin geç yapılması nedeni ile hak kaybına uğradığını öne süren Ören, mahkemeden hizmet tespitinin yapılmasını talep etti.

(HABER MERKEZİ)