Manisa’da karakolda şüpheli ölüm

Manisa’da dün gece gözaltına alınan Orhan Azman karakolda şüpheli bir şekilde öldü. Baba Azman, suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Azman'ın ölümüyle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

DUVAR - Manisa’nın Selendi ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Orhan Azman, arkadaşlarıyla gezerken bekçiler tarafından gözaltına alındı. Sabaha karşı aileye, Orhan Azman’ın karakolda kendini atletiyle asarak intihar ettiği bilgisi verildi. Baba Doğan Azman, oğlunun ölümünün şüpheli olduğunu ifade etti. Sabah serbest bırakılmasını beklediği oğlunun cenazesini almak için karakola giden baba Azman, görevliler hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

Orhan Azman

‘OLAYDA İHMAL VAR’

Selendi’de yaşayan 25 yaşındaki Orhan Azman, dün gece arkadaşlarıyla sokakta gezerken görevli bekçiler tarafından gözaltına alındı. Karakoldaki işlemin ardından sağlık kontrolü için Selendi Devlet Hastanesi’ne götürüldü ve ardından karakola getirildi. Karakola giden baba Doğan Azman ile oğlu görüştürülmedi. Kolluk güçleri tarafından Orhan Azman’ın sabah serbest bırakılacağı söylendi.

Baba Azman yaşananları şöyle anlattı: “Bekçiler şikayet üzerine oğlumun yolunu kesiyor, tartışma başlıyor. Bekçiler, Orhan’ı mukavemet gösterdiği için gözaltına alıp Selendi Karakolu’na götürüyorlar, sonra hastane işlemleri yapılıyor. Savcı ‘nezarette dursun, aklı başına gelsin’ diyor. Karakoldan ayrıldıktan sonra eve gittim. Sabaha karşı oğlumun intihar ettiği söylendi. Cenazeyi almak için karakola geri gittim, otopsi yapılacağı söylendi.”

Baba Azman, olayda ihmal olduğunu öne sürerek oğlunun ölümünün şüpheli olduğunu düşünüyor. Karakolda gözetim altında tutulan bir kişinin intihar edemeyeceğini savunan baba Azman, karakol görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacak. 

Doğan Azman

‘İNTİHAR EDECEK BİRİ DEĞİLDİ’

Orhan Azman’ın bir diğer yakını Süleyman Çevik, kuzeninin intihar edecek biri olmadığını vurgulayarak “İşsizdi ama paradan yana sıkıntısı yoktu. Ailede sevilen, çevresine neşe saçan biriydi. Geçen hafta düğündeydik, orada eğlendik. Yaklaşık 90 kilo olan birini atlet nasıl taşıdı, aklımız almıyor. Ayrıca Orhan, atlet giyinmeyi sevmezdi. Dün gece atletli olup olmadığını bilmiyorum. Olayın takipçisi olacağız” diye konuştu.

Orhan Azman’nın cenazesi bugün İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Otopsi işlemlerinin ardından Azman'ın cenazesi, ailesinin yaşadığı Karabeyler Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi.

Helallik alınmasının ardından evin önünde cenaze namazı kılındı. Azman'ın cenazesi, daha sonra aile mezarlığına defnedildi.

SAVCILIK VE VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Orhan Azman'ın ölümüyle ilgili olarak savcılık adli soruşturma, Manisa Valiliği de idari soruşturma başlattı.

DHA'ya konuşan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Orhan Azman'ın ilk belirlemelere göre kendisini nezarethanenin tuvaletine tişörtüyle asarak intihar ettiğini, adli ve idari soruşturmanın tamamlanmasının ardından olayın netlik kazanacağını söyledi.