Maltepe Belediyesi'nde grevi kırma girişimine tepki

Maltepe Belediyesi'nde hakları için greve çıkan işçiler grev kırıcılığı yapmaya çalışan Belediye Başkanı Ali Kılıç ve beraberindekilere tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Ali Kılıç'a tepki gösteren bir kadın, 'bu insanlar bu ücretlerle nasıl yaşasın' diye sordu.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DİSK'e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 23 Şubat'ta başlayan grev devam ediyor.

Grevde dün grev kırıcılığı girişimi yaşandı. Evrensel gazetesinde yer alan habere göre Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da içinde bulunduğu bir grubun çöp toplamaya çalışması işçiler ve halk tarafından yuhalandı.

Küçükyalı Mahallesi'ndeki pazara giderek CHP Meclis üyeleriyle beraber çöp toplamaya çalıştığı belirtilen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'a pazar yerine giden belediye işçileri karşı çıktı. Belediye Başkanı ve meclis üyeleri işçiler ve çevredekiler tarafından protesto edildi.

'BU İNSANLAR O ÜCRETLERLE NASIL GEÇİNSİN?'

Bu sırada bir kişi, Belediye Başkanı Ali Kılıç'a CHP meclis üyeleri ve belediye şirketi MATAŞ'ın yetkililerinin çöp toplamaya zorladıkları 60 İŞKUR işçisini hatırlatarak, “Yarın onlar da greve çıkacak o zaman ne yapacaksınız? Ben CHP'li biri olarak söylüyorum o ücretlere nasıl geçinsin bu insanlar” diye sordu.

Başkan Ali Kılıç ise tepkiler üzerine, “Sendika ile görüşmelerimiz sürüyor. En kısa sürede çözmeye çalışacağız” diyerek pazar yerinden ayrıldı. (Kaynak)