Malatya'da sporcular belediye binası önünde eylem yaptı

Malatya Büyükşehir Belediyespor bünyesinde yer alan voleybol, ampute futbol ve tekerlekli sandalye basketbol branşları kapatılınca sporcular belediye binası önünde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol

MALATYA - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan şehirde faaliyet gösteren ve onlarca sporcusu olan ampute spor branşlarını kapatma kararı aldı. Bu karar Ampute Süper Lig’de yer alan futbol takımıyla Türkiye Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde oynayan voleybol takımında şaşkınlık yarattı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ampute Futbol Takımı antrenörleri, sporcuları, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sporcuları ve engelli vatandaşlar kapatma kararı sonrası Belediye Hizmet Binası önünde toplandı.

Kararı protesto etmek isteyen ampute sporcular Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı protesto edince olaya güvenlik görevlileri eylemi engellemek istedi. Sporcular ile güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı.

'MALATYA SPORUNA DARBE VURULDU'

Kapatma kararının ardından yazılı açıklama yapan Malatya Voleybol İl Temsilcisi Baki Alpaslan, Başkan Gürkan'a tepki gösterdi. Alpaslan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Akşam saatlerinde haberdar olduğumuz Malatya Büyükşehir Belediyespor’a bağlı voleybol ve ampute takımlarının Selahattin Gürkan tarafından kapatıldığına dair haber hakkında üzüntümüzü bildirmek isterim. Tüm Malatyalıların, sporseverlerin, spora ve o takımın bir yere gelmesinde emeği olan herkesin yaşadığı üzüntüyü bizlerde yaşıyoruz.

Spor bir şehrin vitrinidir, spor gençlerimizin geleceğidir. Tüm Türkiye’nin voleybolu konuştuğu başarıları ile gurur duyduğu çocuklarını göndermek istediği bir branşı kapatmak çok elim ve üzücü bir olaydır. Takımın kapatılması çocuklarımızın hedeflerinin küçülmesine ve spordan soğumalarına sebebiyet verecek kadar acı bir durumdur. Takımın üst liglerde yani 1. ligde oluşu da üzüntümüzü kat kat arttırmaktadır. Engellerini sporla aşan bizlerin yapamadıklarını engelsiz yapan kardeşlerimizin ampute takımımızın kapatılması en acısıdır. Spora vurulan bu darbeden ötürü hüznümüzü bir kez daha belirmek isterim.”