Malatya üşüyor: Hava soğuyor, yardım yetersiz

Malatya Valiliği’nin açıklamalarına göre şimdiye kadar 106 kişinin hayatını kaybettiği, 300 binanın yıkıldığı ilde halk, soğuk hava karşısında çaresiz.

Google Haberlere Abone ol

Didem Barut                                 

MALATYA - Türkiye’de yaşanan depremler, Maraş başta olmak üzere Urfa, Hatay, Antep ve Malatya’nın içlerinde olduğu 10 ilde can kayıplarına ve hasara neden oldu.

AFAD’ın verdiği bilgiye göre şimdiye kadar toplam 1651 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 10 bin kişi yaralandı. Merkez üssü Maraş olan depremden etkilenen Malatya, bugün ayrıca iki deprem yaşadı.

Malatya Valiliği’nin açıklamasına göre, 6 Şubat saat 18:35 itibariyle ilde 106 kişinin yaşamını yitirdi, 1941 kişi yaralandı, 300 bina ise yıkıldı.

Ayrıca valilik, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından baraj ve göletlerin kontrol edildiğini, Sultansuyu Barajı'nın tedbiren kademeli olarak boşaltılacağını açıkladı.

Malatya'da yıkılmayan binaların büyük kısmı ağır hasar gördü. 

‘HAVAALANINDA BEKLERKEN TAVAN ÇÖKTÜ’

Sabah saat 04.17’de büyük bir sarsıntıyla uyandık. Ancak bu seferki deprem daha öncekilerden farklıydı. Ailemle yaşadığım evin tavanı üzerimize çöktü. Bir şekilde binadan çıkmayı başardık.

Malatya’da hava şu an itibariyle -8 derece. Gece saatlerinde ise hava daha da soğuyacak. Bir yandan da kar yağışı devam ediyor. Ailemle beraber arabamıza sığındık. Bir süre ısındıktan sonra şehirden ayrılmak üzere uçak bileti aldık ve Erhaç Havaalanı'na gittik.

Havaalanında beklediğimiz sırada, saat 01.30 civarında herhalde, yeniden depremi yaşadık. Bu deprem nedeniyle Erhaç Havaalanı'nın tavanı çöktü. Çaresiz geri döndük. Şu an güvenli olduğunu düşündüğümüz bir noktada araba içinde beklemeye devam ediyoruz. Ancak gözlemlediğim kadarıyla şehirde etkin bir yardım faaliyeti yok. Bizim gibi araçlarına sığınanların ortak derdi de benzinin bitiyor oluşu. Art arda yaşanan artçılar nedeniyle halk sokaklarda, evlerine giremiyor. Daha önceki depremlerde ağır hasar alan bazı binaların artçılar sonrası yıkıldığına şahit oldum.

Kış nedeniyle barınma şartları zor ve yollar kapalı. Bir süre sonra da iletişim araçlarını kullanamayacak hale geleceğiz. Çünkü internet bağlantısı çok kötü ve telefonları şarj edecek elektrik kaynağı bulmak zor.

 

 

 

 

Etiketler Malatya deprem maraş