Makilikte başlayan yangın ormana sıçradı

Muğla Seydikemer'de akşam saatlerinde makilik alanda çıkan yangın ormana sıçradı. Ekiplerin müdahalesi sürerken belediye gece görüşlü helikopter takviyesi istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, makilik alanda çıkıp ormana yayılmaya başlayan yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Kumluova Mahallesi'ndeki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Seydikemer Belediyesi ekipleri müdahale ediyor. 

AA ve DHA'nın aktardığına göre Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker ile Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli, bölgedeki ekiplerden yangın hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Büyüker, gazetecilere yaptığı açıklamada, makilik alandaki yangının herhangi bir yerleşim alanını tehdit etmediğini söyledi.

Yangının alt kısmında, seraların bulunduğu alan olduğunu ifade eden Büyüker, "Burada da arazözler ve itfaiye ekipleri bulunuyor. O kısımda da müdahaleler sürüyor. Şu an için ormanlık alan ve haneler tehdit altında değil. Bölgedeki yollar genişletiliyor ve müdahale hızlandırılıyor. Antalya ilinden ve çevre ilçelerden ekipler yangın söndürme çalışmasına destek veriyor. İnşallah kısa zamanda kontrol altına alınacağını umuyorum." diye konuştu.

'GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TAKVİYESİ İSTEDİK'

Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdenizli ise "Yangına tüm ekipler müdahale ediyor. Gece görüşlü helikopter takviyesi istedik. Bizde belediye olarak tüm ekiplerimizi buraya yönlendirdik" dedi. (HABER MERKEZİ)