'Makas Eller' filminin çekildiği ev müze oldu

Tim Burton filmi "Edward Makas Eller"in çekildiği ev müze oldu. Makas Eller’i konuk eden yapı, izleyiciler tarafından satın alınarak müzeye dönüştürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -"Edward Makas Eller" filminin çekildiği ev, müze oldu. İzleyiciler yönetmen Tim Burton’ın filmi "Makas Eller"e konukluk eden yapıyı ziyaret edebilecek. 

Kayıp Rıhtım'ın haberine göre, filmin geçtiği ev, geçen yıl "Edward Makas Eller" izleyicileri tarafından 230 bin dolar karşılığında satın alındı. Şimdi ise ev yeni sahipleri tarafından bir tür hayran müzesine dönüştürülüyor. Scissorland adıyla hazırlanan müzede filmin çekiminde kullanılan orijinal nesnelerin de yer alması planlanıyor.

EVİN YENİ SAHİPLERİ EVİ FİLMDEKİ HALİNE GERİ DÖNDÜRDÜ

Edward Scissorhands’in Peg ve ailesiyle beraber yaşadığı ev ve mahalle, dış görünüş olarak “set dekoru”na benzese de tamamen gerçek olan ev, sıra dışı görünüşünü pastel renkli boyalara borçluydu. Tasarım ekibi, bu evle birlikte mahalledeki diğer bütün evlerin dış cephesini dekore ederek bölgeyi bir tür oyuncak evler sitesine döndürmüştü. 

Evin yeni sahipleri de, satın alma işleminden sonra yapıyı filmdeki hâline geri döndürdü. Binanın dış boyası zeytin renginden filmdeki mavi rengine çevrildi. Evin mutfağındaki mantar desenli duvar kağıtları ve diğer odalar, filmin temasına uygun olarak tekrar tasarlandı. Ayrıca film çekiminin ardından kalan eşyalar da mahalle sakinleri tarafından müzeye bağışlandı. Müze için hâlâ materyal toplama sürecinde olan çift, koleksiyonlarına katacakları yeni bağışları bekliyor. Ayrıca şu an ziyaretçilerine müzeyi ücretsiz gezme imkanı sunuyorlar.

Başrollerinde Winona Ryder ve Johnny Depp’in yer aldığı ve 1990 yılında vizyona giren "Makas Eller", En İyi Makyaj dalında Oscar’a aday gösterilmişti.