Mahpus Atmaca'nın avukatı: İntihar ettiğine dair bulgular var

Mahpus Tamer Atmaca’nın Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde intihar ettiği ileri sürüldü. Avukatı Bağış, kamera kayıtlarına göre Atmaca'nın intihar ettiğine dair bulgular olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Semra Yansit

DUVAR - 27 Temmuz’da adli bir olay sebebiyle gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 25 yaşındaki Taner Atmaca'nın, 29 Temmuz’da tutuklu bulunduğu Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Atmaca, 9 Ağustos’ta burada yaşamını yitirdi.

Avukatı Esra Bağış, Taner Atmaca’ın intihar ettiğine dair bulguların olduğunu söyledi. Kamera görüntülerini değerlendiren Bağış, "Elde ettiğimiz görüntü kayıtlarında Taner'in çarşaf alıp tuvalete gittiği, bir süre sonra aynı koğuşta yatan bir mahkûmun tuvalete girip durumu fark ettiği, ardından yardım istediği ve hemen ardından olay yerine gardiyanların gelerek Taner'i asılı olarak bulunduğu yerden alıp sağlık ekiplerinin hastaneye götürdüğü kayıtlar mevcuttur" dedi.

‘SORUŞTURMA SONUNDA SORULAR NETLİK KAZANACAK’

Olayda ihmal olup olmadığını henüz bilmediklerini dile getiren Bağış, "Soruşturma kapsamında dosyanın bir örneği bize verilmediği için bir şey diyemiyoruz. Aynı koğuşta hasımlarının olup olmadığını, kendisinin mi intihar ettiği yoksa birinin mi kendisine bu eylemi icra ettiği bilinmiyor. Bu durum soruşturma sonunda netlik kazanacak" diye konuştu.

‘SAVCI MAHKÛM VE PERSONELİN BİZZAT İFADELERİNİ ALMADI’

Bağış, ceza infaz savcısının hızlı ve ivedi olarak süreci ele alıp soruşturmada tüm ifadeleri bizzat kendisinin almasının ve varsa faillerin tutuklanmasının beklentileri arasında olduğunu belirtti. Bağış, "Aradan bunca zaman geçmesine rağmen dosya daha oluşturulmadı. Savcı mahkûm ve personelin ifadelerini bizzat almadı ve kolluğa talimat verdi. İfadeler henüz bitmedi. Soruşturmanın yavaş ilerlediği ve etkin olmadığı kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.