Mahmut Tanal aynı soruyu 1 dakikada 16 kez tekrarladı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Meclis Genel Kurulu'nda 1 dakika söz alarak arka arkaya 16 kez "Mafyadan ayda 10 bin dolar alan siyasetçi kimdir?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iddiası olarak gündeme gelen 'Sedat Peker'den 10 bin dolar aylık alan siyasetçi' konusu Meclis gündemine taşındı. CHP'li Mahmut Tanal, Meclis Genel Kurulu'nda 1 dakika söz alarak arka arkaya 16 kez "Mafyadan ayda 10 bin dolar alan siyasetçi kimdir?" diye sordu. Milletvekilleri 1 dakikalık performansının sonunda Mahmut Tanal'ı alkışladı. 

Soylu, TRT Haber yayınında, bir milletvekilinin Peker’den ayda 10 bin dolar aldığını söylemişti. Soylu, Peker’in kendisi hakkında iddialarına ilişkin “Benim haberim olması, benim idam edilmem anlamına gelir. Böyle bir şey akıldan geçirilebilir mi? Kekelemişler ben ne yapayım. Kim kekelemiş ise hesabını ondan sorsun, ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun. Yanlışlıkla yazdıkları bir yere düşmüş” ifadelerini kullanmıştı.

CHP grubu dün TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a söz konusu iddianın araştırılması için başvuruda bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)