Mahmut Özer, Dünya Eğitim Forumu'nda konuştu: Türkiye'ye teşekkür etmelisiniz

Dünya Eğitim Forumu'nda konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Özer, “Türkiye'ye teşekkür etmelisiniz, çünkü Türkiye sadece vatandaşlarına eğitim vermiyor, aynı zamanda göçmenlere de eğitim sağlıyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Dünya Eğitim Forumu'na katıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, forumda konuşma yapan Mahmut Özer, 21. yüzyılın, ekonomik ve toplumsal olarak çok güçlü dönüşümlere sahne olduğunu belirtti.

Beklenmedik salgınlar, doğal afetler ve göçlerin eğitim sistemlerini etkilediğine işaret eden Özer, 2020'den itibaren tüm eğitim sistemlerinin korona virüsü (Covid-19) salgınıyla karşı karşıya kaldığını anımsattı.

Okulun sadece bir öğretim yeri olmadığını, çok fazla anlamı ve işlevi bulunduğunu söyleyen Özer, "Okullar öğretiyorlar, toplumlardaki eşitsizlikleri azaltıyorlar; çocuğu fiziksel, duygusal, sosyal ve psikolojik olarak büyütmek için uygun ortamı sağlıyorlar" dedi.

'TÜRKİYE'DEKİ ÖĞRENCİ SAYISI 150 ÜLKENİN NÜFUSUNDAN DAHA FAZLA'

Türkiye'de okul öncesi, ilkokul ve ortaokulda yaklaşık 19 milyon, yükseköğretimde ise 9 milyon öğrencisi bulunduğunu aktaran Özer, Türkiye'deki öğrenci sayısının 150 ülkenin nüfusundan daha fazla olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'de 1,2 milyon öğretmen bulunduğunu anlatan Özer, öğretmenlerin nitelikleri gibi konuların kendileri için önemine işaret etti.

Sosyoekonomik arka planlarına bakılmaksızın tüm öğrencilere aynı kalitede eğitim sağlamak için eğitimin kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini belirten Özer, öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin niteliklerini güçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

'TÜRKİYE'DE YAKLAŞIK 1 MİLYON SURİYELİ ÖĞRENCİ BULUNUYOR'

Türkiye'nin Suriyeli göçmenlere de eğitim verdiğini ve yaklaşık 1 milyon Suriyeli öğrenci bulunduğunu ifade eden Özer, “Türkiye, tüm dünya adına elinden gelenin en iyisini yapıyor. Bu çok önemli. Türkiye'ye teşekkür etmelisiniz, çünkü Türkiye sadece vatandaşlarına eğitim vermiyor, aynı zamanda göçmenlere de eğitim sağlıyor” diye konuştu.

Özer, önceliklerinin Türk eğitim sisteminin kalitesini artırmak olduğunu, bu kapsamda ilk aşamada anaokuluna katılımı yüzde 100'e çıkarmayı, ikinci olarak da okullar arasındaki fırsat farklılıklarını azaltmak istediklerini vurguladı.

Ayrıca mesleki eğitime ve mezunların işgücü piyasasına katılımına büyük önem verdiklerini belirten Özer, bunun eğitim sistemlerinin dengelenmesinde önemli bir yeri bulunduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)