Mahkemelik hayvan hastanesinde pandemi yasağı

Elazığ Belediyesi Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakım Evi’nde hayvan ölümleri nedeniyle hastaneyi ziyaret etmek isteyenler korona virüsü bahane edilerek içeri alınmadı.

Veteriner hekim Türkan Ceylan ve beraberindeki gazeteciler, korona virüsü bahane edilerek içeri alınmadı.
Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

ELAZIĞ - Elazığ Belediyesi’ne ait Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’nde hayvanlara kötü muamelede bulunulduğu iddiasıyla sorumlu kamu görevlileri Vesile Tutcugil, Kübra Yazgan Ünal, Hasan Hüseyin Doğan ve Fikret Gürocak hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ iddiasıyla açılan davanın duruşması, 25 Ocak 2021’e ertelendi.

Duruşmanın ardından hayvan hastanesini ziyaret etmek isteyen gazeteciler ve veteriner hekim Türkan Ceylan, korona virüsü bahane edilerek içeri alınmadı. Hayvan Hastanesi’nin önünde tüm engellemelere rağmen basın açıklaması yapan Ceylan, duruma tepki gösterdi.

‘KEŞKE BİZİ İÇERİ ALABİLECEK KADAR CESARETLİ OLSALARDI’

Yasağın asıl amacının korona virüsü olmadığını belirten Ceylan, bu yasağın hukuki bir dayanağı olmadığını söyledi. Korona virüsünün insanlara hayvanlar üzerinden bulaşmasına dair herhangi bir bilimsel veri olmadığını belirten Ceylan, “Buradaki asıl amaç, dağ başında yapılmış bu tesise gönüllülerin girmesini engellemektir. Buradaki yetkililerin biz gönüllülerle çalışması yasal bir zorunluluktur. Buna rağmen halkın vergileriyle yapılmış bir kamu alanına vatandaş olarak alınmıyoruz. Bu yasak, burada yıllardır hiçbir şeyin değişmediğinin kanıtıdır. Keşke barınakları, bizleri içeri davet edebilecek kadar iyi durumda olsaydı. En azından Elazığ Belediyesi’nin dava günü bizi içeri alabilecek kadar cesareti olsaydı” diye konuştu.

JANDARMAYI ÇAĞIRDILAR, GAZETECİLERİN GÖRÜNTÜSÜNÜ ALDILAR

Hayvan hastanesinde çalışan güvenlik ve personel, gazetecilerin görüntü almasının “yasak” olduğu savunarak jandarma ekiplerini çağırdı. Alana gelen jandarma ekipleri, basının özgür olduğunu ve görüntü alma hakkının olduğunu belirtti. Ekipler, haber takibi yapan gazetecileri kameraya alan personellerin telefonlarından da görüntüleri sildirdi.

'SAVCILIĞA VERİN'

O esnada hayvan hastanesinden bir gün önce köpek sahiplenen ve yaşanan gelişmelerden habersiz bir kişi, çocuğunun köpekten korktuğunu ve köpeğin kanlı ishali olduğunu söyleyerek hastaneye geri vermek istedi. Söz konusu kişiye bilgi veren veteriner hekim Ceylan, köpeği sahiplenmek istedi ancak bir personel köpeği getiren kişiye, “O köpek çipli ve sizin adınıza sahiplendirilmiş. Bir yerde yakalandığı takdirde suçlu sizsiniz. Çünkü sizin adınıza sahiplendirilmiş. Dışarı atmış gibi oluyorsunuz, ceza alırsınız. Çiplerde sizin isminiz ve soy isminiz çıkıyor bilginiz olsun” yanıtını verdi. Köpeği yine de Ceylan’a verince de bir personel tarafından, “Dün sahiplendirilen köpeğin sahibini savcılığa verin” denilerek tehdit edildi. Sonrasında hayvan hastanesinde çekilen görüntüler izletilince, “Niye kimse bir şey demiyor ki buraya?” diyerek köpeği alarak evine döndü.

YARGILANAN GÜROCAK: BARINAĞI ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

Davada yargılanan sanıklardan Fikret Gürocak, hastanenin gazeteciler tarafından ziyaret edebileceğini belirtse de, güvenlik ve personel tarafından pandemi bahane edilerek gazeteciler içeri alınmadı. Gürocak, “Müdüre söyledim ama almıyorlar. Ne yapabilirim ki? Ben orada daha yeniyim. Eski müdür olsaydım problem değildi. Ben gelirdim, sizi gezdirirdim. Beni de dinlemiyorlar, ne yapayım? Kusura bakmayın” dedi.

KONSER VE FESTİVALE YASAK YOK

Elazığ'da hayvan hastanesi korona virüsü gerekçesiyle yasaklansa da 10-12 Eylül tarihleri arasında “Salçalı Köfte Festivali”, 3 Ekim’de ise “Modifiye Araç ve Motosiklet Festivali” düzenlenmişti. Pandemi önlemlerinin alınmadığı gözlenen festivallere AK Parti Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve siyasiler de katılmıştı.