Mahkemeden Sezen Ünlü'nün katiline: Cezanı erteleyelim mi?

17 yaşındaki Sezen Ünlü'yü öldüren Anıl Yolum'un cinayet öncesindeki süreçte Ünlü'yü darp etmesi nedeniyle açılan davada, mahkeme Yolum'un cezasını pandemi nedeniyle ertelemeyi teklif etti.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu

İZMİR - İzmir'in Konak ilçesinde 1 Nisan 2020 tarihinde Anıl Yolum isimli erkek, 17 yaşındaki Sezen Ünlü'yü öldürmüştü. Cinayet öncesi Yolum'un hamile olan Ünlü'yü birçok kez darp ettiği ve hakkında uzaklaştırma kararı verildiği ortaya çıkarken, Yolum hakkında darp suçundan açılan davada mahkemenin tavrı tepkilere neden oldu.

Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi 34'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada yaşananları anlatan kadının babası Serdar Ünlü, hâkimin katil Anıl Yolum'a işlediği darp suçundan, “Sana 5 yıl ceza vereceğim ama pandemi var. Cezanı şimdi mi yatmak istersin yoksa erteleyelim mi?” dediğini aktardı.

'BEN BU İNSANLARA HÂKİM DİYEMİYORUM'

Mahkemenin tavrına tepki gösteren Serdar Ünlü, kızının Yolum'a verilen uzaklaştırma kararına rağmen öldürüldüğünü ifade etti. Ünlü, “Ben hâkim diyemiyorum bu insanlara. Bu yaşıma kadar birçok mahkeme gördüm. Ben böyle hâkimlerle karşılaşmadım. Bir hâkimin dosyasından haberi olmaz mı? Bu adama uzaklaştırma kararı verildiği halde bu kararı suistimal etmiş ve benim kızımı öldürmüş. Yetmezmiş gibi öldürmeden önce kaçırmış dövmüş. Bu insana uzaklaştırma kararı vermişsin onu bile suistimal etmiş, sen nasıl seçenek sunabilirsin? Senin verdiğin kararı çiğnemiş ve katil olmuş. Sen bir katile nasıl böyle diyebilirsin? Allah'tan da mı korkunuz yok” diye konuştu.

KATİL, ÜNLÜ'YÜ ÖZEL FOTOĞRAFLARI İLE TEHDİT ETMİŞ

Kızının cinayetten önce katil tarafından tehdit edildiğini söyleyen Ünlü, yaşanan süreci şu sözlerle anlattı;

“Benim kızımla tanışmadan önce bir nişanlısı varmış. Nişanlısından ayrılınca kızcağızın uygunsuz fotoğraflarını internette paylaşmış. Aynı şeyi benim kızıma da yapıp tehdit etmiş. Kızım onun yanına gitmediği için, birlikte olmak için bu şekilde tehdit ediyor. Benim kızım onu sevmiyordu. Son dönemde bana Kars'a annesinin yanına gitmek istediğini söylüyordu. Çok sonradan anlıyorum ki meğer bu şekilde tehdit ediliyormuş. Kızım fotoğraflarının internete atılmaması için bununla buluşuyormuş.”

'BU KATİLİ SERBEST BIRAKSAN BİR CİNAYET DAHA İŞLER'

Ünlü'nün öldürülmesine ilişkin açılan ve 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcının iki kez ağırlaştırılmış müebbet istediğine dikkat çeken Ünlü, katilin cinayeti tasarlayarak işlediğini ve en ağır cezayı almasını istediğini vurguladı.

Serdar Ünlü, “Benim talebim en ağır cezayı almasıdır. Cinayetin tasarlanarak işlendiğini söylemiş. Katil olay yerine kar maskeli geliyor. Bu zaten tasarlamaya giriyor. Bu katil karnında bebeği olan kızımı 16 yerinden bıçakladı. Savunmasız bir insanı öldürmüş. Olayı hatırlamadığını iddia ediyor ancak hatırlıyor. Bir insan bir kadını 16 yerinden bıçaklayabiliyorsa benim gözümde o insan değil. Bu insanı serbest bıraksan bir cinayet daha işler” dedi.

 
'POLİS NEDEN GÖREVİNİ YAPMADI?'

Son olarak kızının yaşadıklarını başka kadınların ve çocukların yaşamaması için mücadeleyi sürdüreceğini vurgulayan Ünlü, şöyle devam etti;

“Acılı bir babayım. Benim isteğim artık kadınlar ölmesin. Başka insanlar bunu yaşamasın. Böyle insanlara artık uzaklaştırma kararları falan işe yaramıyor. Uzaklaştırma kararı diye bir şey var. Ben karakola gidiyorum kızıma zarar gelmesin diye şikayetçi oluyorum, uzaklaştırma kararı veriliyor. Bu katil gelip benim kızımı öldürüyor. Peki benim davam ne oldu? Polis neden görevini yapmadı? Bu işin peşini bırakmayacağız. Hep birlikte bırakmayacağız ve sonuna kadar mücadele edeceğim.”