Mahkeme, Yağmur Önüt’ün katiline indirime 3 gerekçe saydı

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Yağmur Önüt'ün katiline verdiği 16 yıl 8 ay hapis cezasına ilişkin gerekçeli kararını açıkladı. Mahkeme, sanık lehine indirim gerekçelerini de sıraladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üniversite öğrencisi Yağmur Önüt’ü pompalı silahla öldüren Egemen Vardar’a verilen 16 yıl 8 aylık hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşma sonrası Önüt’ün ailesine hakaretler eden, saldırı girişiminde bulunan Vardar’a yargılama aşamasındaki tutum ve davranışlarını iyi hali göstererek 20 yıl hapis cezasını 16 yıl 8 ay hapis cezasına düşürdü.

GEREKÇELİ KARAR: 20 YIL HAPİS NEDEN 16 YILA DÜŞTÜ?

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Yağmur Önüt’ü pompalı tüfekle öldüren Egemen Vardar, 6 yıl tutuksuz yargılandıktan sonra geçtiğimiz ay tutuklandı. Vardar 6 yıl boyunca yaptığı savunmalarda, “Şakalaşıyorduk”, “Bilerek yapmadım”, “Çok seviyordum” dedi. Yerel mahkeme bilinçli taksir suçundan Vardar’a 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Ancak Yargıtay ise kararı bozdu ve yerel mahkemeye, ‘olası kasttan yargılayın’ dedi. Vardar yargılandığı süre boyunca duruşma sonrası birçok kez Önüt’ün babasına saldırı girişiminde bulundu ve hakaretler etti.

Nihayet Yargıtay’ın bozma ilamından sonra Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi karar verdi ve duruşmada hazır bulunan Vardar, geçtiğimiz Ocak ayında elleri kelepçelenerek cezaevine gönderildi. Mahkeme Vardar’a önce 20 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra bu cezayı 16 yıl 8 aya düşürdü. 

Mahkeme Vardar’a neden 16 yıl 8 ay hapis cezası verdiğine ilişkin gerekçeli kararını açıkladı. Gerekçeli kararda mahkeme, cezayı indirme nedenlerini şöyle sıraladı:

- Sanığın fiilden sonraki hali

- Sanığın yargılama aşamasındaki tutum ve davranışları

- Sanığın geleceği üzerindeki etkisi lehine takdiri indirim sebebi kabul edildi