Mahkeme psikologla alınan ifadeyi ‘narkoz var’ diyerek yok saydı

Üçüncü kattan düşerek hastaneye kaldırılan Ç.E., günler sonra ifade verdi. Eşi Sinan Ergin tarafından atıldığını söyleyen kadının ifadesini mahkeme, ‘narkoz var’ diyerek dikkate almadı.

Fotoğraf: Twitter
Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

DUVAR - Van’da yaşayan  Sinan Ergin., 24 Nisan’da eşi Ç.E’nin (23) sinir krizi geçirerek üçüncü kattan atlayıp, intihar ettiğini iddia etti. Olaydan sonra Sinan Ergin ifadesi alınarak adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Hastaneye kaldırılan Ç,E., 3 ameliyat geçirdikten 27 gün sonra gözünü açtı. Psikolog eşliğinde ifadesi alınan Ç.E. intihar etmediğini, eşi Sinan Ergin'in kendisini darp ederek, boynunu çevirdiğini gerisini hatırlamadığını belirtti.

Bunun üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı, 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan sanığın “eşi kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını talep etti. Ancak mahkeme Ç.E’nin ifadesini ‘narkoz etkisi var’ diyerek sanık Sinan Ergin'i serbest bıraktı.

‘İNTİHAR SÜSÜ VERMEK İÇİN BENİ BALKONDAN ATTI’

Ç.E’nin babası İbrahim Mutlu, savcının Sinan Ergin hakkında tutuklama talep etmesine rağmen hakim ‘yeterli delil yok’ diyerek tutuklama kararı vermediğini kaydetti. Şu an iki çocuğu ile babasının yanında olan Ç,E’nin vücudunun büyük bir kısmı felçli. Baba İbrahim Mutlu, olayın olduğu gün torunun doğum günü olduğunu, pasta almaya giderken kızı Ç,E.’nin damadının iş yerine de

Sinan Ergin

uğradığını, orada bir tartışma yaşandığını aktararak şöyle dedi: “Kızımla tartışmışlar, kızım da eve gelmiş. Doğum günü hazırlığı yapıyormuş evde. Eşi sinirli bir şekilde eve gelerek kapıyı açar açmaz kızımı darp etmeye başlıyor. Kızım önce beni arıyor, ben açmayınca 155’i arıyor. Polisi arıyor diye Sinan Ergin kızımın boynunu çeviriyor, orda boynu kırılmış zaten, gerisini hatırlamıyor kızım. Gözünü yoğun bakımda açtı. ‘Kızım niye intihar ettin diye sorduk, ben intihar etmedim, boynumu çevirdi sonrasını hatırlamıyorum. İntihar süsü vermek için beni balkondan attı’ dedi.”

BABA MUTLU: KIZIM ÜÇ AMELİYAT GEÇİRDİ, O HAYATINA DEVAM EDİYOR

6 yıldır evli olan kızının sürekli şiddete maruz kaldığının altını çizen baba Mutlu, kızının atılma biçimi, kızının ve 5 yaşındaki torunun ifadesinin göz önüne alınmayıp, Sinan Ergin'in “ben yapmadım” sözünün dikkate alınmasına anlam veremediklerinin altını çizdi. Mutlu “Kızımın vücudunun büyük kısmı tutmuyor. Elini dahi kıpırdatamıyor. Üç ameliyat geçirdi. O kişi ise hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ediyor. Bu adil mi şimdi?” diyerek Sinan Ergin'in tutuklu yargılanmasını istedi.

‘BABA YAPMA, ANNEMİ ÇOK SEVİYORUM’

Kızının alt komşusunun olayın görgü tanığı olduğunu ama aralarındaki bir mesele yüzünden tanıklık yapmadığını belirten Mutlu, “Eve bağırarak geldiğini, kızımı darp ettiğini görmüş komşusu. Benim eski damadın bir miktar borcu var onlara. Hapse girer de borcunu ödeyemez diye susuyorlar. Kızımı hastaneye götürdüğünü söylüyor Sinan Ergin. Bir başka görgü tanığı da sallayarak, savurarak arabaya bindirdiğini söyledi. Kızım ölsün istedi” diye konuştu. Ç.E, ve Sinan Ergin'in 5 yaşındaki kızlarının ifadesi adli destek uzmanı eşliğinde alındı. Küçük kızın olaya dair anlattıkları şöyle: “Annem ‘beni bu evden götürün’ dedi. Babam, annemi kucağına alarak aşağıya attı. Ben babama, ‘baba yapma, annemi çok seviyorum’ dedim.

AVUKAT SUNAY KOÇ: TUTUKLU YARGILAMA İSTİYORUZ

Ç.E.’nin avukatı Sunay Koç, olay ilk yaşandığında Sinan Ergin'in savcılıkça tutukluluğa sevk edildiğini ancak ifadesi alınıp adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldığını söyledi. Müvekkili kendine gelip ifade verdikten sonra ‘eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığını belirten Koç, “Kadının intihar ettiğini söylüyorlar ama düşme biçimine bakıldığında kendini atan bir insanın kaburgası, sırtı kırılırdı. Dik şekilde atılmış, kırıklarından da belli bu” dedi. Ç.E’nin ameliyattan çıktıktan sonra uzman psikolog eşliğinde ifadesinin alındığını, psikoloğun Ç.E.’nin ilk uyandığında bilincinin planlı bir şeyler anlatamayacağı için söylediklerinin dikkate alınması gerektiğini söylediğini aktardı. Buna rağmen iddianamede, Ç.E’nin alınan ifadesinin ‘narkoz etkisi var’ denilerek dikkate alınmadığını vurgulayan Koç, “Biz, Sinan Ergin’nin tutuklu yargılanmasını talep ediyoruz. Müvekkilimin intihar etmediği, kendi söyledikleri ve mevcut delillerle ortadadır” dedi.