Mahkeme KCK davasındaki talebi 12 yıl sonra karara bağladı

KCK Ana Davası'nda yargılanan milletvekilleri için “davanın düşürülmesi’ yönündeki talep, 12 yıl sonra değerlendirilerek reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yasama dokunulmazlığı nedeniyle 2009'da başlayan 152 sanıklı KCK Ana Davası'ndan dosyaları ayrılan eski milletvekilleri Osman Baydemir, Nadir Yıldırım, Selma Irmak, Çağlar Demirel, Besime Konca, Alican Önlü ve Dilan Dirayet Taşdemir ile hakkında yakalama kararı çıkarılan Sabri Ok'un “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması, Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Siyasetçilerin katılmadığı duruşmada, avukatları Mehdi Özdemir, Mesut Beştaş, Gevriye Atlı ve Cihan Aydın hazır bulundu. 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, iddia makamının, hakkında yakalama kararı bulunanların yakalanmasının beklenmesi ve dosyadaki diğer eksikliklerin giderilmesini talep ettiği duruşmada, sanık avukatları da dosyadaki eksikliklerin giderilmesinin beklenmesini istedi. 

12 YIL SONRA TALEP DEĞERLENDİRİLDİ

Mahkeme, talepleri kabul ederken, 2009'da başlayan ve 2011'de Osman Baydemir'in milletvekili seçilmesi ve bir önceki dönemde de Nadir Yıldırım, Selma Irmak, Çağlar Demirel, Besime Konca, Alican Önlü ve Dilan Dirayet Taşdemir'in milletvekili seçilmesiyle davanın düşürülmesi talebini yıllar sonra değerlendirdi. 

Değişen heyetlerinin hiçbirinin gündeme alarak karara bağlamadığı yıllar önceki talebi değerlendiren yeni heyet, milletvekilleri yönünden davanın düşürülmesi talebini reddederek, duruşmayı 26 Mart 2024'e erteledi. (HABER MERKEZİ)
 

Etiketler KCK dava talep ret