Mahkeme hükümetin talebini reddetti: Protestocuların marşı yasaklanmayacak

Hong Kong'da bir mahkeme, 2019'daki protestolarda söylenip çalınan marşın yasaklanması talebini reddetti. Talep kabul edilseydi marşı çalanlar 'Çin ulusal marşına hakaret' etmekten suçlu bulunacaktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde bir mahkeme, Hong Kong yönetiminin "Glory to Hong Kong" şarkısını yasaklama talebini geri çevirdi. Hong Kong hükümetinin 'bölgenin bağımsızlığını teşvik ettiği' ve 'dinleyen kişilerde Hong Kong'un Çin'den ayrı bir ülke olduğu izlenimi yarattığı' gerekçesiyle "Glory to Hong Kong" şarkısının yasaklanması talebi, mahkeme hakimi Anthony Chan'ın kararıyla reddedildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, bugünkü karar duruşmasına katılmasına mahkeme tarafından izin verilmeyen aktivist ve avukat Chow Hang-tung, 22 Temmuz'da Facebook hesabından bir mesaj paylaşarak, "Söyleyeceğimi söylemeye devam edeceğim, söylemek istediğim şarkıyı da söyleyeceğim. Glory to Hong Kong" ifadelerini kullanmıştı.

Mahkeme şarkının yasaklanma talebini kabul etseydi, çevrimiçi platformlar da dahil şarkıyı kullananlar 'Çin ulusal marşına hakaret' etmekten suçlu bulunacaktı. 

HONG KONG HÜKÜMETİ GOOGLE'A TALEPTE BULUNMUŞTU

Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesi'ndeki demokrasi yanlısı ve Çin karşıtı protestolarda kullanılan marş, birkaç uluslararası spor etkinliğinde yanlışlıkla Çin'in ulusal marşı yerine çalınmıştı. Hong Kong hükümeti, Google'a başvurarak, Hong Kong şehrinin marşı aratıldığında "Glory to Hong Kong" şarkısı yerine Çin'in ulusal marşını ilk arama sonucu olarak göstermesini talep etmişti. Google ise talebin kabul edilmesi için Hong Kong hükümetinin şarkının yerel yasaları ihlal ettiğine dair bir mahkeme kararı getirmesi gerektiğini belirtmişti. (DIŞ HABERLER)