Mahkeme, Avukat Aytaç'ın yargılanması için Adalet Bakanlığı'ndan izin istedi

Hakkında cumhurbaşkanına hakaret suçundan dava açılan Avukat Kemal Aytaç'ın ilk duruşması görüldü. Mahkeme, kovuşturmaya izin vermesi için Adalet Bakanlığı'na müzekkere yazılmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avukatlık Kanunu'nda yapılan “Çoklu Baro” yasal düzenlemeleri öncesinde Baro Başkanlarının Ankara’ya yürüyüşünün engellenmesi üzerine 22 Haziran 2020 günü Çağlayan Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında Avukat Kemal Aytaç’ın konuşması nedeniyle hakkında açılan soruşturma sonucunda "Cumhurbaşkanı’na Alenen Hakaret"ten iddianame düzenlendi. Davanın ilk duruşması 3 Haziran Perşembe günü İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma sonucunda, kovuşturma izni alınması için Adalet Bakanlığı'na müzekkere yazılması gerektiği için davanın durmasına ve Adalet Bakanlığı'na müzekkere yazılmasına karar verildi. 

Aytaç yargılanmasına neden olan konuşmasında, "Türkiye’nin hukuk tarihinde yaşanabilecek barolara, baro başkanlarına, avukatlara hukukçulara yaşatılabilecek zulme tanıklık ettik. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki 60’a yakın baro başkanının bu ülkenin başkentine girmesine izin verilmiyor. Neden, niçin, yasa mı var? Engel mi var? Yok. Ne var? Diktatörlük var. Reis var. Saray var. Ne var onun talimatları var. Böyle bir alçaklığa talimat veren, uygulayan tüm unsurları buradan kınıyorum. Kim olursa olsun, ne olursa olsun. Bizim baro başkanlarımıza yumruk atmanın, saldırmanın kime nesini anlatabiliriz? Neresinden tutarsınız? Bu ülkede hep birlikte yaşamıyor muyuz? Bu ülkede hukuk, adalet, hepimizin ihtiyacı değil mi? Peki savunmayı, hukukun en önemli unsurunu tekmelersen, tokatlarsan, yumruk atarsan, geriye ne kalır? Bu yapılan nedir? Bu yapılan eşkıyalıktır. Haydutluktur. Alçaklıktır. İşte bunun için buradayız" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)