'Mahir, Hüseyin, Ulaş...' sloganı için beraat kararı

Artvin'de 2012 yılındaki 1 Mayıs gösterisinde "Mahir, Hüseyin, Ulaş... Kurtuluşa kadar savaş" diye slogan atan lise öğrencisi hakkında 8 yıl süren davanın sonunda Yargıtay Ceza Genel Kurulu'ndan beraat kararı çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  THKP-C liderleri Mahir Çayan, Hüseyin Cevahir ve Ulaş Bardakçı'nın anıldığı 'Mahir, Hüseyin, Ulaş... Kurtuluşa kadar savaş" sloganını attığı için yargılanan genç hakkında beraat kararı verildi.

Independent Türkçe'den Çihat Arpacık'ın haberine göre, 2012 yılında Artvin'de bir lise öğrencisi olan E.T., valilik tarafında izin verilen 1 Mayıs eylemine katıldı. Eylemde Öğrenci Kolektifleri adlı gruba ait bir pankart tutan 11. sınıf öğrencisi hakkında, "Mahir, Hüseyin, Ulaş… Kurtuluşa kadar savaş" sloganı attığı gerekçesiyle dava açıldı. Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi atılan sloganda isimler geçen isimlerin yer aldığı olayların sanığın doğumundan çok önce gerçekleştiğinden bahisle sloganın terör örgütü propagandası kapsamında değerlendirilemeyeceğine hükmederek beraat kararı verdi. Bu karardan 3 yıl sonra Yargıtay da oy çokluğuyla beraat kararı verdi. Savcı dosyayı Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na taşıdı. Kurul "Sanığın terör örgütünün üyesi veya destekçisi olduğunu belli edecek şekilde slogan atsa da  yürüyüşün olaysız şekilde sona ermesi, ifadenin gerek içeriği gerekse açıklandığı ortam gözetildiğinde ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiği" şeklinde karar verdi. (Kaynak: Independent Türkçe)