Mahfi Eğilmez yazdı: En başarısız beş yıl... 

Mahfi Eğilmez kaleme aldığı son yazısında, "Bizden çok geride başlayan Bulgaristan ve Romanya refah düzeyi olarak son beş yılda bizi geçmiştir" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Hazine Müsteşarı, iktisatçı Mahfi Eğilmez, Cumhuriyet ekonomisinin 100 yıllık bilançosunu değerlendirdiği yazısında, "Son beş yıl Cumhuriyet döneminin en başarısız beş yılıdır" yorumunu yaptı. 

Eğilmez, 100 yıllık Cumhuriyet döneminde Türkiye ekonomisine ilişkin verilere yer verdiği "Cumhuriyet Ekonomisinin 100 Yıllık Bilançosu" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"Cumhuriyet dönemi, ekonomi yönetiminde zaman zaman başarılı olmuşsa da bu başarı ivmesi sonraki dönemlerde Cumhuriyetin ilan edildiği tarihten 1950’lara kadar süren başarılı gidiş kadar süreklilik gösterememiştir. Dünya ve Kore ile olan kişi başına gelir karşılaştırması grafiği bunu açıkça göstermektedir.

Son beş yıl Cumhuriyet döneminin en başarısız beş yılıdır. Bizden çok geride başlayan Bulgaristan ve Romanya refah düzeyi olarak son beş yılda bizi geçmiştir. Her ne kadar Cumhuriyet döneminin son beş yılını en başarısız dönem olarak nitelendirsek de bu dönemi, geçmişin bütün sosyal, siyasal ve ekonomik birikimlerinin bir kenara bırakıldığı ve Cumhuriyet ideallerinin terk edildiği bir dönem olarak nitelediğimizde bu dönemi Cumhuriyet dönemine dâhil etmemizin doğru olup olmadığı konusu tartışmalı hale geliyor." (HABER MERKEZİ)