Madenciler TBMM'den çıkacak sonucu bekliyor

12 Ekim'den bu yana tazminat hakları için mücadele eden Soma ve Ermenekli maden işçileri, TBMM'de bir araya gelecek olan İçişleri, Enerji ve Çalışma Bakanlığı Hukuk Daire Birimleri'nden çıkacak sonucu bekliyor. Madenciler inisiyatif alan herkese teşekkür ederken, talepleri karşılanmazsa yürüyüşlerinin süreceğini de belirtti.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu/Osman Çaklı

İZMİR - 12 Ekim'den bu yana tazminat hakları için direnişte olan ve Ankara'ya yürümek isteyen Soma ve Ermenekli maden işçileri, üç bakanlığın ilgili birimlerinin yapacağı toplantıdan çıkacak sonucu bekliyor.

Madenciler direnişlerinde geldikleri aşama ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. "İşçi sınıfımıza emekçi halkımıza madenci kardeşlerimize saygıyla duyurulur" başlığıyla yayınlayan açıklamada, 12 Ekim'den bu yana başlattıkları haklı yürüyüşleri esnasında birçok müdahale ile karşı karşıya kaldıklarını belirten madenciler, 5 Kasım perşembe günü İçişleri Bakanlığı'nda İçişleri Bakan Yardımcısı, Hukuk Daire Başkanı ve Enerji Bakan Yardımcısı'nın dahil olduğu heyetle çözüm maksatlı bir toplantı daha gerçekleştirdiklerini kaydetti. Bugün itibariyle somut adımların atılması için TBMM'de bir araya gelecek olan İçişleri, Enerji ve Çalışma Bakanlığı Hukuk Daire Birimleri'nin sonucu kendilerine iletecekleri belirtilen açıklamada, maden işçilerinin haklı taleplerinin karşılanması için inisiyatif alan herkese teşekkür edildi.

'TEKRAR YÜRÜYÜŞE BAŞLARIZ'

Madenciler, "Biz Soma Uyar Madencilik işçileri Gölmarmara spor salonunda, Ermenek madencileri ise Güneyyurt parkında sorunlarımız somut olarak çözülünceye kadar aktif nöbet konumumuzu koruyacağımızı kendimizin saptadığı süre içinde taleplerimizin çözümü gündeme gelmediğinde de bulunduğumuz noktalardan Ankara istikametine doğru tekrar yürümeye başlayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz" diye belirtti.

Etiketler madenciler soma ermenek