Madenciler: Bizi oyalıyorlar, haklarımız ödenmezse Ankara'ya yürüyeceğiz

Direnişteki madenciler devam eden süreç içinde verilen sözlerin yerine gelmediğini ve kendilerinin oyalandığını düşünüyor. Pazartesi gününe kadar bir sonuç çıkmaz ise madenciler yürüyüşlerine devam edeceklerini ifade ediyor.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu/Osman Çaklı

İZMİR - Ermenekli madenciler hak mücadelesinin 55'nci gününde bekleyişini Güneyyurt meydanında sürdürüyor.

İşçilerin tazminat ve ücretlerini ödenmesi için 12 Ekim'de başlayan müzakere sürecinin üzerinden tam 12 gün geçmesine rağmen yapılan görüşmelerden şu ana kadar sonuç çıkmadı. Madenciler artık oyalandıklarını düşünüyor.

Gazete Duvar'a konuşan Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Başkanı Tahir Çetin, pazartesi sonuç çıkmaz ise Ankara yürüyüşüne hazır olduklarını dile getirdi.

'İŞÇİLERİ BÖLMEK İSTİYORLAR'

Herhangi bir gelişme olmadığını ve direnişe devam ettiklerini belirten Tahir Çetin, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Görüşmelerin sürdüğünü aktaran Çetin, şunları söyledi:

"Dün patronun bir açıklama yapması bekleniyordu ancak herhangi bir açıklama gelmedi. Bugün açıklama yapacağız yarın açıklama yapacağız diye bizi oyalıyorlar. Böyle bir durum söz konusu. Ermenek işçilerinin maaşlarının ödendiği bilgisi gerçekle bağdaşmamaktadır. Tazminat, İSİG kurallarının yerine getirilmesi, atılan işçilerin geri alınması şartlarını yerine getirmemek için işçileri bölme hedefiyle sadece 15 işçinin maaşı yatırıldı. Bekleyişimiz sürüyor. Direnişimizi Ermenek Güneyyurt Meydanı'na taşımıştık. Pazartesi gününe kadar bekleyeceğiz. Eğer herhangi bir gelişme olmazsa yeni bir rota çizeceğiz. Madenciler pazartesi günü, Ankara'ya yürüyüşe hazır."

MADENCİLER: KALDIRIMLARDA YATIYORUZ, SESİMİZİ DUYUN

Ermenek'te direnişin 55'nci gününde açıklama yapan işçiler, mücadelemiz kararlılıkla sürüyor diyerek, "sesimizi bizi yönetenlere duyuramadık" dediler.

“Türkiye Cumhuriyeti o kadar büyük ki bir kişiden hesap sorulamıyor” diyen işçiler şöyle konuştu:

"Biz bir kişi yüzünden mağduriyet yaşıyoruz. Bizim yaşadıklarımızı bütün Türkiye görüyor. Kaldırımlarda yatıyoruz. Pazartesi gününe kadar haklarımız ödenmezse Ankara'ya yürüyeceğiz. Yönetenler bizi artık duysun. Biz kimsenin hakkını çalmadık. Bacağımızı, kolumuzu bu madende yitirdik. Bu süreçte bize destek olan tüm Türkiye kamuoyuna teşekkür ediyoruz. Bizimle dayanışma örneği gösteren bütün dostlara selam gönderiyoruz."