Madenciler arama kurtarma çalışması için deprem bölgesine gidiyor

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'nın çağrısıyla Somalı madenciler, 40-50 kişilik bir ekiple arama kurtarma çalışmaları yapmak üzere deprem bölgesine doğru yola çıkacak.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Bağımsız Maden İşçileri Sendikası deprem bölgesi için çağrı yaptı. Somalı madenciler, deneyimli madencilerden oluşan 40-50 kişilik bir ekiple arama kurtarma çalışmaları yapmak üzere deprem bölgesine gidecek.

'YILLIK İZİN HAKKINDAN KULLANDIRMAYIN'

Sendika tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Ülkemizin birçok şehrinde çok büyük bir yıkıma sebep olan depremde arama kurtarmanın özellikle geniş bir alana yayılması mevsim koşulları göz önüne alındığında çok hızlı müdahale edilmesi hayati derecede önemlidir. Sendikamızın çağrısı üzerine arama kurtarma konusunda deneyimli onlarca maden işçisi gönüllü olarak katılma taleplerini ilettiler. Bunun dışında yüzlerce deneyimli maden işçisinin de katılabileceğini biliyoruz. Buradan TTK, TKİ ve tüm özel sektör maden işletmelerine çağrı yapıyoruz. Arama kurtarmaya katılmak isteyen tüm maden işlerini hak kaybına uğratmayacak şekilde izinli sayın. Yıllık izin hakkından kullandırmayın ve TKK ve TKİ organize ederek göndersin. Bu tür organizasyon yapılmayacaksa sendika olarak biz bu sorumlu üstlenmeye hazır olduğumuzu gitmek isteyen tüm madencileri deprem bölgelerine göndermeyi AFAD başta olmak üzere kurumlara entegre bir şekilde organizasyon yapabileceğimizi bildiriyoruz.”

'TÜM MADENCİLER ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILMALIDIR'

Bağımsız Maden İş Sendikası Başkanı Gökay Çakır, yola çıkacak ilk ekibin ardından yarın da tüm Türkiye'den madencilerin arama kurtarma çalışmalarına katılması yönünde çağrı ve çalışmada bulunacaklarını söyledi. Madencilerin yer altında çalıştığını, göçük ve benzeri durumlarda deneyimli olduklarını belirten Çakır, “Bütün madenci kardeşlerimiz arama kurtarma çalışmalarına katılmalıdır. Bu insanlar bizim kardeşlerimiz, onlara yardımcı olmak onur vericidir. Madenlerde çalışan arkadaşlarımız göçük ve benzeri durumlarda deneyimlidirler. Orada ciddi anlamda yararları olacağını düşünüyoruz. TKİ ve özel sektörde çalışan tüm madencilere arama kurtarma çalışmalarına katılmaları için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Amasra'da patlamanın yaşandığı TTK 'ya bağlı madende çalışan madenciler de arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesine gidiyor. 15 kişilik ilk grup öğle saatlerinde yola çıktı. 14'er kişilik iki grup daha yola çıkacak. (DUVAR)

Etiketler MADECİLER DEPREM