Madenciler: Ali Kaygusuz'u kurtarmak için çok çabaladık

Depremden kısa süre sonra ekip kurarak İzmir'e gelen Somalı madenciler, Emrah Apartmanı enkazında çalışmaya başladı. Madenciler enkazda kaldığı tespit edilen Ali Çağın Kaygusuz'u bulmak için uyumadan çalıştı. Ancak dün akşam genç adamın enkaz altında hayatını kaybettiği anlaşıldı. Ali Çağın Kaygusuz'un odasına kadar ilerleyen madenciler "Meğerse Ali madencilerin mücadelesini, sloganını kendisine şiar edinen bir arkadaşımızmış, bu tesadüf hepimizi çok sarstı" diye konuştu

Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

İZMİR- Kepçe ve hilti gürültüsü ile zaman zaman toza bulanan gökyüzü, enkazlarda bir insana ulaşabilmek için yapılan sessizlik çağrıları ve ailelerin hüzünle umuda bulanmış bekleyişiyle 3 gün geçti. Buruk sevinçler ve dayanışma ruhuyla kimileri içinde saatin, tarihin durduğu anlar yaşanıyor... Koyu Göztepe taraftarı olan 22 yaşındaki Ali Çağın Kaygusuz, Emrah Apartmanı enkazında, kurtarılmayı bekliyordu ancak dün gece yarısından sonra Ali'nin depremde hayatını kaybettiği açıklanırken cenaze töreninin ise 2 Kasım Pazartesi Sivas İmranlılar Derneği'nde yapılacağı öğrenildi.

MADENCİLER: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Emrah Apartmanı'ndaki enkaz çalışmalarına katılan Somalı madenciler, Ali Çağın Kaygusuz'un tıpkı diğerleri gibi orada olduğundan haberi yoktu. Tazminatlarını almak için direnen ve yürüyüş başlatan madenciler, İzmir'deki deprem haberini alır almaz ekip oluşturarak enkaz bölgesine hareket etti. Türkiye'nin gündemine "öyle mi alay komutanı" haykırışı ile oturan madencilerin mücadelesi Ali Çağın Kaygusuz tarafından da destekleniyordu. Tesadüf odur ki madencilerin arama kurtarma çalışmalarına katıldığı yer, Ali Çağın Kaygusuz'un enkaz altında olduğu yerdi. Arama kurtarma çalışmalarında Ali Çağın Kaygusuz'un odasına kadar ilerleyen madencilerin örgütlenme uzmanı Başaran Aksu'ya tesadüf hakkında neler hissettiğini sorduk.

Ali'nin ailesiyle de tanışan madenciler adına konuşan Aksu, "Gün boyu aile ile beraberdik. Dün gece Ali'ye ulaşmak için arkadaşlarımızla uyumamayı da tercih ederek çalıştık. Bir noktaya geldik, ilerledik. Bütün odalara girdik, Ali'nin odasından çıkan eşyalardan falan hayata karşı duruşu hakkında bildirimler edindik. Fakat sonra da sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda da madencileri destekleyen bir arkadaşımız olduğunu gördük. Bu da üzüntümüzü daha fazla etkileyen, sarsan bir durum oldu. Biz oradaki her yurttaş için aynı duyarlılığı gösterdik. Biz sonuçta Ali'yi bilmeden çalışıyorduk, amacımız insanlara ulaşmaktı. Meğerse Ali, madencilerin sözlerini sloganlarını kendisine şiar edinen bir arkadaşımızmış" ifadelerini kullandı. Başaran Aksu, maden işçilerinin mücadelesinin ortak bir zemin oluşturduğunu sözlerine ekleyerek, "Çok üzgünüz" dedi.



KAYGUSUZ AİLESİ: ÇELENK YERİNE AFAD'A BAĞIŞ YAPIN

Ali Çağın Kaygusuz'un ölümünden sonra sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlar çok konuşuldu. Bir dönem Göztepe Spor Kulübü'nde stajyerlik yapan Ali Çağın Kaygusuz'un ölümü yine renklerine sıkı sıkıya bağlı olduğu Göztepe Spor Kulübü'nün sosyal medya hesabından duyuruldu. Açıklamada, "Başımız sağ olsun. Kardeşimiz Ali’yi, Ali Kaygusuz’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ali’ye Allah’tan rahmet, camiamıza ve ailesine sabırlar diliyoruz" denildi.
Ali Çağın Kaygusuz’un cenaze töreni 2 Kasım Pazartesi günü 12:00’de Bornova’da bulunan Sivas İmranlılar Derneği’nde yapılacak. Kaygusuz, törenin ardından Bornova Eski Mezarlığı’nda defnedilecek. Bu arada Kaygusuz ailesi, törene çelenk gönderilmesi yerine AFAD’a bağış yapılması ricasında bulundu.