Maden işçileri, Eynez'de özelleştirmeye karşı iş bıraktı

Manisa'da Eynez maden sahasının bir kısmının özelleştirilmesine tepki gösteren işçiler, iş bırakma eylemine başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa'da, Türkiye Kömür İşletmeleri'ne (TKİ) bağlı Soma Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) bünyesinde linyit kömürü üretim yapılan Eynez açık ocak bölgesinin bir bölümünün özelleştirilerek Yeni Anadolu firmasına devredilmesi üzerine işçiler eylem yapıyor.

Evrensel gazetesinden Dilek Omaklılar'ın haberine göre, Yeni Anadolu firmasına Eynez açık ocak bölgesinin bir bölümünün devredilmesi kararını duyan ve iş makinelerinin ocağa girmeye başladığını öğrenen işçiler, Maden İşçileri Sendikası Soma Şubesinin çağrısıyla Eynez bölgesinde toplanmaya başladı.

İşyerlerinin satılmasına izin vermeyeceklerini söyleyen işçiler, şirket sahayı terk edene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti. İşçiler maden ocağında toplanmaya devam ederken sahaya giriş çıkışları kamyonlarla kapattı. Saat 00.00 itibariyle tüm ELİ'deki bayram çalışması olan noktalarda iş durdurdu.

ELİ'de çalışan bir işçi, "Elimizde kalan sahalar zaten sınırlı. Bir gram kömürü de özel şirketlere vermeyeceğiz. Toplanmaya başladık haberi alır almaz. Ne gerekiyorsa özelleştirmelere karşı yapmaya hazırız" diye konuştu.

Maden İşçileri Sendikası Soma Şube Başkanı Şevket Şahin de burada yaptığı konuşmada işçilere, "Her türlü eylemi yapacağız. Yönetim Kurulu olarak işçi arkadaşlarla beraber hareket edeceğiz" dedi.