Madam Martha Koyu'ndan güzel haber: İhale iptal edildi

Danıştay, İstanbul’da Adalar’ın en önemli yerlerinden biri olan doğal sit alanı, Marta Koyu’nun 45 bin 986 metrekarelik alanını ticari faaliyete açacak ihaleyi iptal etti.

Madam Martha Koyu'ndan güzel haber: İhale iptal edildi
Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalar Belediyesi’nin açtığı dava sonucu, Burgazada’da doğal sit alanı olan Madam Martha Koyu’nun 45 bin 986 metrekarelik alanını ticari faaliyete açacak ihale Danıştay Onüçüncü daire kararı ile iptal edildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü, tüm tepkilere rağmen Burgazada’da doğal sit alanı olan Madam Martha Koyu’nu kiraya vermek üzere 8 Mayıs 2024 günü ihale düzenledi. Adalar Belediyesi, ihalenin iptali için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvurdu ardından da ihalenin iptali için dava açtı. 

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat kararı X hesabından duyurarak, "Adalar Belediyemiz tarafından Madam Marta Koyu’nun ihale ile kiralanmasına ilişkin idari işlemin iptali talebiyle açılan davada İstanbul 10. İdare Mahkemesi davanın reddine karar vermişti, bu kararı temyiz etmiştik. Danıştay Onüçüncü daire kararı ihale iptal edilmiştir. Madam Marta Koyu korunacak, doğal kalacak!" dedi.

Yıllardır mücadele eden Burgazada Mahalle Meclisi ve Marta Koyu Dayanışması ise yaptıkları açıklamada "Adalarda yaşayanlar olarak, Marta koyunun işletmelere açılmasına, doğal yapısının bozulmasına, adaların çeşitli yerlerinde olduğu gibi ekokırıma uğratılmasına karşı durmaya devam edeceğiz. Kıyılar hepimizin…" ifadelerine yer verdi.

 

 

 

(SOSYAL MEDYA)

Etiketler madam martha ada koy