Macron'dan Paris açıklaması: İslamcı bir terör saldırısı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Muhammed peygamber karikatürü gösterdikten sonra başı kesilerek öldürülen öğretmenin ''İslamcı bir terör saldırısının kurbanı' olduğunu söyledi. Öğretmenin ifade özgürlüğü hakkında öğrencilerine bilgi verdiğini dile getiren Macron, "Öğrencilerine ifade ve din özgürlüğü hakkında bilgi veriyordu. Korkakça bir saldırıydı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'te, mizah dergisi Charlie Hebdo'da yayınlanan Muhammed peygamber karikatürünü gösteren bir öğretmenin öldürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bunun 'İslamcı bir terör saldırısı' olduğunu dile getirdi. Fransa'nı 'İslami terörizme karşı savaşının varoluşsal' olduğunu söyleyen Macron, 'cumhuriyete ve değerlerine saldırıldığını' ifade etti.

'KORKAKÇA BİR SALDIRIYDI'

Fransa Cumhurbaşkanı, öğrencilerine ifade özgürlüğü hakkında bilgi veren öğretmenin 'İslamcı bir terör saldırısının kurbanı' olduğunu dile getirdi. Öğretmenin başı kesilerek öldürüldüğü okulu ziyaret eden Macron, "Bugün vatandaşlarımızdan biri suikasta kurban gitti. Öğrencilerine ifade özgürlüğü ve din özgürlüğü hakkında bilgi veriyordu. Korkakça bir saldırıydı" ifadelerini kullandı. 

DOKUZ KİŞİ GÖZALTINDA

Öğretmeni öldürdüğü belirtilen 18 yaşındaki şüphelinin vurulduğu duyurulmuştu. Olayla ilgili soruşturma devam ederken polis yetkilileri, dokuz kişinin gözaltına alındığını aktardı. Görgü tanıkları, saldırganın "Allahu ekber" diye bağırdığını dile getirdi.

Paris'in kuzeybatısında yer alan Yvelines bölgesinde öldürülen 47 yaşındaki coğrafya ve tarih öğretmeninin, derste karikatürleri göstermesi üzerine bazı ebeveynlerin şikayette bulunduğu kaydedildi. Bir ebeveynin ise dersin ardından Youtube'a video yükleyerek öğretmenden şikayetçi olduğunu söylediği aktarıldı. Video, cuma gecesi platformdan kaldırıldı. (DIŞ HABERLER)