Macron'dan Biden'a 'itidal çağrısı': Ben olsam Putin hakkında bu tür bir dil kullanmazdım

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkındaki "Tanrı aşkına, bu adam iktidarda kalmamalı" sözlerini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkındaki "Tanrı aşkına, bu adam iktidarda kalmamalı" sözlerine Fransa'dan da tepki geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Biden'ın Putin'i 'kasap' olarak nitelemesi ve "İktidarda kalamaz" sözlerinin ardından, Ukrayna'daki savaşın sözlü olarak tırmandırılmasına karşı uyarıda bulundu.

Fransız basınına verdiği mülakatta Macron, amacın Ukrayna'da ateşkes ve ardından Rus birliklerinin geri çekilmesi olduğunu söyledi. Macron, bunun sözle veya eylemle tırmandırma yoluyla mümkün olamayacağını kaydetti.

"Bence önce gerçekçi olmalısınız ve sonra durumun kontrolden çıkmasını önlemek için elinizden gelen her şeyi yapmalısınız. Bu tür bir dil kullanmazdım çünkü hâlâ Başkan Putin ile konuşuyorum. Çünkü ne istiyoruz? Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşı savaşa girmeden ve tırmanmadan durdurmak istiyoruz. Hedefimiz bu."

Macron, Ukrayna krizi boyunca Putin'le iletişimini sürdürdüğünü ve önümüzdeki iki gün içinde, yoğun bombardımana maruz kalan liman kenti Mariupol'dan sivillerin tahliyesini organize etmek için Rus liderle konuşacağını söyledi. (BBC Türkçe)