Macron'dan aşı karşıtlarına: Biz Aydınlanma'nın ve Pastör'ün ülkesiyiz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinde korona virüsü aşısının yapılmaya başlanmasıyla eş zamanlı olarak aşı karşıtlarına seslendi. Fransa halkının üçte birinin aşılara güvenmediği belirtilirken Macron, "Biz Aydınlanma'nın ve Pastör'ün ülkesiyiz, bizi mantığın ve bilimin yönlendirmesi gerekir" dedi.

Macron Covid-19'a yakalandığı için geçtiğimiz hafta düzenlenen toplantılara video konferans yoluyla katılmıştı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği'nde korona virüsüne karşı kitlesel aşılamanın başlamasıyla, liderlerden peş peşe mesajlar geliyor. Aşılama kampanyası 'pandeminin sonunun başlangıcı' olarak yorumlanırken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un aşı karşıtlarına verdiği "Biz Aydınlanma'nın ve Pastör'ün ülkesiyiz" mesajı dikkat çekti.

'YENİ BİR SİLAHIMIZ VAR'

Kendisi de geçtiğimiz hafta Covid-19'u atlatan Macron, aşılamanın Fransa ve Avrupa'da başlamasını kutlama amacıyla yaptığı paylaşımlarda "Virüse karşı yeni bir silahımız var, aşı" ifadelerini kullandı.

HER ÜÇ FRANSIZDAN BİRİ AŞI KARŞITI

Araştırmalara göre Fransa'da her üç kişiden biri aşılara genel olarak güven duymazken, Macron aşı karşıtlarına da mesaj verdi. Fransa Cumhurbaşkanı, ülkede aşının zorunlu olmayacağını ama bilimin dikkate alınması gerektiğini söyledi. Macron, "Daha önceden söylemiştim, tekrar edeceğim: Aşı zorunlu olmayacak. Araştırmacılarımıza ve doktorlarımıza güvenelim. Biz, Aydınlanma'nın ve Pastör'ün ülkesiyiz, bizi mantığın ve bilimin yönlendirmesi gerekir" dedi.

ANASTASİADES: BÜYÜK BİR GÜN

Kıbrıs Cumhuriyeti'nin lideri Nikos Anastasiades ise ilgili mesajında "Bugün ülkemiz ve Avrupa'nın tamamı için büyük bir gün. Bugün, kıtamızın son asırda karşı karşıya kaldığı en büyük sağlık krizine son verilmesinin başladığı gün" ifadelerini kullandı. 

'İLERİYE DOĞRU ÇOK BÜYÜK BİR ADIM'

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda da Twitter'dan paylaştığı mesajda, aşılamanın başlamasını normal hayata dönüş açısından 'ileriye doğru çok büyük bir adım' olarak niteledi. (DIŞ HABERLER)