Macron: Türkiye'nin Rusya ile konuşmaya devam eden tek güç olmasını kim ister?

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya ile görüşmeye devam edeceğini belirterek "Türkiye'nin Rusya ile konuşmaya devam eden tek güç olmasını kim ister?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna’daki savaşın büyümesini engellemeye çalışmak için Rusya ile diyalog halinde kalmaya devam edeceğini söyledi. 

Macron, “Fransa, Rusya ile görüşmeye devam edecek. Türkiye'nin Rusya ile görüşmeye devam eden dünyadaki tek güç olmasını kim ister?” ifadelerini kullandı.

'AVRUPA'DA BİRLİK'

Reuters'ın haberine göre, Macron, bunun yanında Kiev’e “sarsılmaz” bir destek sözü verirken uzun sürecek bir savaşa hazır olmaları gerektiğini belirtti. Macron, diplomatlara yaptığı bir konuşmada, Fransa'nın Kiev'e ekonomik, askeri ve insani yardımlarını uzun vadede sürdüreceğini söyledi, ancak en önemli zorluklardan birinin Rusya karşısında Avrupa’daki birliği sağlamak olacağı konusunda uyardı. 

Macron, “Avrupa’da birlik çok önemli çünkü bölünme Rusya'nın savaş hedeflerinden biri" dedi.

Macron, barış görüşmelerini yapabilmek için de Moskova ile görüşmenin zorunlu olduğunu vurguladı.

Macron daha önceden Ukrayna ve Doğu Avrupa ülkeleri tarafından, Kiev'e verdiği "belirsiz destek"ten ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile sık sık görüşmesinden dolayı eleştirilmişti. (DIŞ HABERLER)