Macron: Rusya ve Türkiye, Libya'daki paralı askerlerini gecikme olmaksızın çekmeli

Libya toplantısında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Rusya ve Türkiye paralı askerlerini gecikme olmaksızın çekmeli" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Libya zirvesinde konuşma yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, paralı askerlerin çekilmesine yönelik planın derhal yürürlüğe konması gerektiğini belirtti.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre zirveye Fransa, Libya, Almanya, İtalya, Mısır liderlerinin yanı sıra ABD Başkan Yardımcısı Kamala Haris de katıldı.

"Paralı askerlerin çekilmesi planı hayata geçirilmeli. Rusya ve Türkiye paralı askerlerini gecikme olmaksızın çekmeli" diyen Macron, Libya'da Halife Hafter için savaşan 300 paralı askerin çekilmesini "bir ilk adım" olarak memnuniyetle karşıladığını söyledi.

MERKEL: TÜRK TARAFINDA HALEN BAZI ÇEKİNCELER VAR

Almanya Başbakanı Angela Merkel de "Türkiye'nin Libya'daki güçlerini çekme konusunda çekinceleri olduğunu ancak Rusya'nın yabancı güçlerin karşılıklı olarak çekilmesi niyetini taşıdığını" söyledi.

Merkel "Türk tarafında halen bazı çekinceler var ancak Rusya tarafı bunun karşılıklı olarak yapılabileceğini kabul ediyor" dedi.

24 Aralık tarihinde yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinin "belirleyici bir rol oynadığını" söyleyen Merkel "Seçimler için hazırlıklar sonucun kabul edilmesini sağlayacak şekilde tamamlanmalı" diye konuştu.

Paris'te düzenlenen zirvede "Libya içinde ya da dışında seçim sürecini ve siyasi geçiş sürecini engellemeye, zayıflatmaya, manipüle etmeye ya da geçersiz kılmaya yönelik kişi ya da entitelerin" yaptırımlara maruz bırakılması yönünde de karar alındı.