Macron: Mariupol'dan tahliyeler için Türkiye ve Yunanistan'la birlikte çalışıyoruz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'nın Mariupol kentinden sivillerin tahliyesi için Türkiye ve Yunanistan hükümetleriyle ortak çalıştığını, konuya ilgili Putin'le de görüşeceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Ukrayna'nın Mariupol şehrinden tahliyeler için Türkiye ve Yunanistan birlikte çalışıyor" açıklaması yaptı. Sputnik'in haberine göre Macron, ülkesinde yaptığı açıklamada "Türkiye ve Yunanistan ile birlikte Mariupol'dan tahliye için bir insani operasyon gerçekleştireceğini ve bunu önümüzdeki saatlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmeyi planladığını" belirtti.

Macron, “Düşüncelerim, büyük bir dram yaşayan Mariupol sakinleriyle. Bu nedenle (NATO Zirvesi'nde) olağanüstü insani yardım operasyonu başlatma kararını aldık. Bunu önümüzdeki saatlerde Başkan Putin'le görüşebileceğim. Bu, Mariupol'u terk etmek isteyenleri tahliye etmek için Türkiye ve Yunanistan'la ortak girişimimiz” diye konuştu.

Macron, Mariupol'dan tahliyelerle ilgili uzlaşmaya varıldığını Belçika'nın başkenti Brüksel'de 24 Mart'ta yapılan NATO Zirvesi'nde de duyurmuştu. Macron, Brüksel'de yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la Mariupol'a insani yardım sağlama konusunda ortaklaştığı yönünde açıklamalar yapmıştı. Mariupol'da aralarında Türkiye vatandaşlarının da bulunduğu onlarca kişinin bir camide mahsur kaldığı geçen hafta kamuoyuna yansımıştı. 

TÜRKİYE'DEN ODESSA'YA İNSANİ YARDIM GÖNDERİLDİ

Öte yandan Türkiye'den yola çıkan 3 TIR yardım malzemesi Ukrayna'nın Odessa kentine ulaştı. Odessa Vali Yardımcısı Yuriy Dimchoglo yaptığı açıklamada, “Türkiye'den 3 TIR yiyecek, içecek ve insani malzemeler geldi Türkiye genelde batı Ukrayna’ya yardım gönderiyor. Odessa’ya ilk defa geldi” açıklaması yaptı.