Macron: Avrupa'da savaş ekonomisi dönemi başladı

Emmanuel Macron, "Fransa ve Avrupa'nın savaş ekonomisi durumuna girdiği" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da parlamento seçimlerinde iktidar partisinin desteklediği Ensemble koalisyonunun çoğunluğu kaybetmek üzere olduğu yönünde veriler açıklanırken Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise dikkat çeken açıklamalar yapıyor. Macron, ülkesinin ve Avrupa'nın "savaş ekonomisi" durumuna girdiğini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın (AA) aktardığına göre, Macron, başkent Paris'te düzenlenen uluslararası savaş silahları endüstrisi sergisi Eurosatory 2022'nin açılışında yaptığı konuşmada, Fransa ve Avrupa'nın savaş ekonomisi durumunun başladığını belirterek ülkelerin uzun süre bu doğrultuda organize olacaklarını ifade etti.

Avrupa savunma sanayisinin daha fazla güçlendirilmesi çağrısı yapan Macron, Avrupa'nın savunma endüstrisi ve teknolojik altyapısının güçlendirilerek daha sağlam ve talep edilir hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bu hafta Romanya ve Moldova'ya ziyaret gerçekleştirmesi beklenen Fransa Cumhurbaşkanı'nın, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle bölgedeki NATO varlığını güçlendirmek üzere Romanya'ya sevk edilen 500 Fransız askerini ziyaret edeceği belirtiliyor.

Fransa basını Macron'un, oradan Kiev'e geçerek Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'le görüşeceğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)