Maçoğlu, Dersim katliamının yaşandığı bölgeye karanfil bıraktı

Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu, 84 yıl önce Dersim’e düzenlenen askeri harekatta çok sayıda insanın katledildiği Halvori bölgesine giderek karanfil bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DERSİM - Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Canan Ay Doğan ile birlikte Dersim katliamının 84. yıl dönümü nedeniyle katliamda çok sayıda insanın hayatını kaybettiği Ovacık yolu üzerindeki Halvori bölgesine gitti.

Bölgeye karanfiller bırakan Maçoğlu, “Dersim halkı için yine bir kara gün.  1938’de katledilen dedelerimiz, annelerimiz, büyüklerimizin anısına buradayız.  Dersim halkı bu kara günü hiç unutmadı” diye konuştu.

‘DERSİM HALKI VE DOSTLARI ADINA BURADAYIZ’

Pandemi nedeniyle geniş katılımla anma yapamadıklarını söyleyen Maçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Pandemi süreci içindeyiz. İnsanlarımızın anmalarını yapamadıkları bir dönemde Dersim Belediyesi olarak, Dersim halkı ve tüm dostları adına burada bu anmayı yapmak bizim için çok duygusal bir durum. Pandemiden kaynaklı dostlarımız burada değil. Dersim halkı adına, dostlarımız adına burada olduğumuzu kabul etmelerini istiyoruz. Dersim halkının, Dersim’deki demokratik kitle örgütlerinin, siyasi partilerin, kadının, yaşlının, herkesin talebi konusunda devletin bu meseleyi açığa kavuşturmasını bekliyoruz.” (DUVAR)