Maçoğlu Ardahan’da: Yeşil Sol Parti'ye destek için geldim

Yeşil Sol Parti Ardahan milletvekili adaylarına destek olmak için Ardahan’a geldiğini belirten Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu, Ardahanlılardan Yeşil Sol Parti için oy istedi.

Google Haberlere Abone ol

Fırat Bulut

ARDAHAN - Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Yeşil Sol Parti Ardahan milletvekili adayları Özgür Tanış ve Dicle Aktürk’e destek olmak için Ardahan’a geldi.

Kent merkezinde, Göle’de, Hanak’ta ve Damal’da ve bu ilçelere bağlı köylerde iki gün boyunca ziyaretler gerçekleştiren Maçoğlu, halkın büyük ilgisiyle karşılaştı.

‘DERSİM’DEN SELAM GETİRDİM’

Önceki gün Ardahan merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Maçoğlu, bu sabah da Hanak Hayvan Pazarı’na geldi. Damal ilçesi Kalecik köyüne giden Maçoğlu, Dersim’den selam getirdiğini belirterek “Bu süreç artık gerçekten de hepimizin çok önemsediği bir seçim. Cumhurbaşkanlığında desteklediğimiz yeri hepiniz biliyorsunuz ama milletvekilliği seçiminde Yeşil Sol’a destek vermenizi istiyoruz. Buradaki Özgür Tanış arkadaşımıza ve Dicle Aktürk arkadaşımıza destek için geldik. Buradaki köylerimizi geziyoruz. Yani Meclis’e bizim gibi düşünen birini göndermek, bizi orada bizi temsil etmesi önemli” dedi.

Köylerin alt yapısına dikkat çeken Maçoğlu, “Görüyoruz yolları. Muhalif olanlara yollarından tutun istihdama kadar birçok alanda bir ayrımcı politika üretiliyor. Biz de daha adaletli, daha eşit, daha iyi, insani bir şeyler yapmak için uğraşıyoruz. Birlikte daha iyi işler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Bu köyden de destek bekliyorum” dedi.

‘BİR ARAYA GELMEZSEK DAĞLARIMIZ, IRMAKLARIMIZ ELİMİZDEN GİDER’

Daha sonra Yeşil Sol Parti Damal seçim bürosu önünde toplanan halka seslenen Maçoğlu, “Bütün kesimler bir araya gelerek kendi kendini yönetmeli. Yoksa ne olur? Dağlarımız elimizden gider. Irmaklarımız, tarlalarımız elimizden gider. Emin olun ki, paramız bile olsa bulamayacağımız gıda olacaktır. Düşünün ki, dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan üretim alanları var. Yılda iki defa üç defa verim alınabilecek bir ülkede buğdayı, samanı, arpayı dışardan almaya başladık.”

İki gün boyunca Ardahan’da Yeşil Sol Parti’ye destek için çalışan Maçoğlu, Göle ilçesindeki esnaf ziyareti sonrası Dersim’e hareket etti.