Machu Picchu harabeleri tek bir turist için açıldı

Machu Picchu harabeleri, Peru'ya gelen ancak Covid-19 salgını nedeniyle ülkede mahsur kalan Jesse Takayama isimli turist için açıldı. Takayama'nın, harabeleri görmek için Peru'ya gittiği ancak salgın nedeniyle yedi aydır ülkeden ayrılamadığı aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Peru devleti, Covid 19 önlemleri nedeniyle aylardır kapalı olan Machu Picchu harabelerini tek bir turist için açtı. Japon turist, harabeleri görmek üzere geldiği ülkede neredeyse yedi aydır mahsur durumdaydı.

BİRKAÇ GÜN KALACAKTI 

Jesse Takayama isimli turist mart ortasından bu yana, harabelerin yakınındaki Aguas Calientes'te kalıyordu. Yaptığı başvuru özel olarak değerlendirildi ve Takayama'ya izin verildi.  Cumartesi günü gerçekleşen ziyaretle ilgili olarak bir video kaydeden Takayama, "Bu gerçekten inanılmaz. Teşekkürler" mesajını iletti. Takayama'nın, Machu Picchu ziyareti için en başta Peru'da yalnızca birkaç gün kalmayı amaçladığı da belirtiliyor.

'HARABELERİ GÖRME HAYALİYLE GELDİ'

Peru Kültür Bakanı Alejandro Neyra, özel izinle gerçekleşen ziyarete ilişkin olarak, "Machu Picchu'yu görme hayali ile Peru'ya gelmişti. Ülkesine dönmeden önce hayalini gerçekleştirebilmesi için park müdürümüzle birlikte alana girdi" dedi. Kültür Bakanı Neyra, kasım ayından itibaren alanının yerli ve yabancı turistlere açılacağını da kaydetti. Neyra, Machu Picchu'nun yüzde 30 kapasite ile ziyarete açılacağını, korona virüsü salgını şartlarına göre hareket edeceklerini söyledi.

GÜN BAŞINA BİR MİLYON DOLAR KAYIP

Alan 16 Mart tarihinden bu yana turistlere kapalı bulunuyor. Antik kentin kapalı kalması, Peru'nun turizm gelirinden gün başına bir milyon dolar kaybetmesi anlamına geliyordu.

Machu Picchu, Latin Amerika'da turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri. Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri kabul edilen İnka uygarlığı şehri Machu Picchu'nun tarihi 15'inci yüz yıla uzanıyor. Merdivenlerle birbirine bağlana yapı 2 bin 430 metre yükseklikte konumlanmış durumda. (BBC Türkçe)