Macaristan'a gelen Ukraynalı mülteci sayısı 650 bini geçti

Macaristan Başbakanı İç Güvenlik Başdanışmanı, ülkeye gelen Ukraynalı mülteci sayısının 650 bini aştığını, sayının 900 bine ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Macaristan Başbakanı İç Güvenlik Başdanışmanı György Bakondi, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Macaristan'a giriş yapan Ukraynalı mülteci sayısının 650 bini geçtiğini duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, devlet televizyonu M1'e açıklama yapan Bakondi, Ukrayna'dan Macaristan'a günlük 8-12 bin kişinin giriş yaptığını ve 24 Şubat'tan bugüne kadar gelenlerin sayısının 650 bini aştığını, bu rakamın 900 bine ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Macaristan'ın bugüne kadar mülteciler için 40 milyar Macar forintinden fazla harcama yaptığını, Avrupa Birliği'nin (AB) ise bu meblağın yüzde 2'sini karşıladığını aktaran Bakondi, AB'nin daha fazla destek vermesini beklediklerini belirtti.

Yabancılar Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise 24 Şubat'tan bugüne kadar Macaristan'da 19 bin 378 kişinin iltica başvurusunda bulunduğu bilgisi paylaşıldı. (HABER MERKEZİ)