Maç için Rusya'ya giden Finlandiyalılar arasında Covid salgını patlak verdi

Finlandiya Sağlık Bakanlığı, Rusya'da oynanan Avrupa Şampiyonası maçlarına giden kişiler arasında yüksek oranda korona virüsü görüldüğünü açıkladı. Vaka sayısının artmasından endişe ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Finlandiya Sağlık Bakanlığı, Avrupa Futbol Şampiyonası için Rusya'ya giden taraftarlar arasında giderek artan sayıda korona virüsü vakaları görüldüğünü açıkladı. Buna göre, maçlar için St. Petersburg'a giden yaklaşık 100 Finlandiyalı Covid'e yakalandı. 

BÜYÜK KISMI MAÇA GİDEN OTOBÜSLERDE YAYILDI

Salı günü yaklaşık 800 taraftarın Vaalimaa sınır kapısındaki yığılma nedeniyle ülkeye test yaptırmadan alındığı belirtilirken, yeni vakaların büyük çoğunluğunun taraftarlar arasında görüldüğü açıklandı. Sağlık yetkilileri, enfeksiyonların büyük kısmının 22 Haziran'da St. Petersburg'dan Finlandiya'ya dönen 15 otobüsteki yolcular olduğunu duyurdu. Yetkililer, virüsün kuluçka süresi nedeniyle vaka sayısının önümüzdeki günlerde artmasının beklendiğini de söylüyor.

'ST. PETERSBURG'DA ŞAŞIRTICI ŞEKİLDE HIZLI YAYILMIŞ'

Vaalimaa'da görevli doktor Risto Pietikainen, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Maçlara giden kişilerden söz ediyoruz. Finlandiyalıların çoğunlukla birbirleriyle temas kurduklarını ama sadece birkaç günde virüsü kaptıklarını düşündüğümüzde, Şu açık ki virüs orada şaşırtıcı biçimde hızlı yayılmış" dedi.

24 OCAK'TAN BU YANA EN YÜKSEK VAKA SAYISI

Rusya'da son günlerde vaka sayılarının artması endişe yaratıyor. Son bir günde 20 bin 182 yeni semptomatik vaka tespit edilirken, bunun 24 Ocak'tan bu yana en yüksek sayı olduğu belirtildi. Rusya'da son 24 saatte 568 kişi de virüs nedeniyle öldü. Moskova ve St. Petersburg'un, pandeminin başından bu yana en çok ölüme dün sahne olduğu açıklandı.

RUSYA'DA İÇ TURİZME AŞI ZORUNLULUĞU

Rusya hükümeti, Delta varyantının yayılma endişesinin gölgesinde, aşılama oranlarını artırmak için çeşitli teşvik ve ceza yöntemlerine de başvuruyor. Moskova'da belirli sektörlerde çalışanların yüzde 60'ına aşı zorunluluğu getirilirken, son olarak ülkenin güneyinde, Karadeniz kıyısında bulunan tatil beldelerinde aşı yaptırmayan kişilerin oteller alınmayacağı açıklandı. (DIŞ HABERLER)