Lütfi Elvan devir teslim töreni yapılmadan göreve başladı

Berat Albayrak'ın istifasının ardından yerine atanan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan göreve başladı. Bakanlıkta ise gelenek olduğu gibi bir devir teslim töreni yapılmadı.

Lütfi Elvan, bakanlıktaki toplantı salonundan paylaştığı fotoğrafla göreve başladığını duyurdu.
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Berat Albayrak, pazar akşamı Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etmesinin ardından sosyal medya hesaplarını kapatırken hiçbir görüntü de vermedi. Albayrak'ın sırra kadem basması nedeniyle bugün bakanlıkta devir teslim töreni de yapılmadı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan'ın bugün Meclis'te yemin ederek göreve başladı.

Elvan daha sonra bakanlığa geçti, ancak gelenek olduğu gibi bir devir teslim yapılmadı. Elvan konuya ilişkin sorulara, Albayrak'ın 'rahatsızlığı' nedeniyle devir teslim yapılmadığı yanıtını verdi.

TWİTTER'DAN DUYURDU 

Elvan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, yeni görevine başladığını duyurdu.

Mesajında, bakanlıktaki toplantı salonundan bir fotoğraf da paylaşan Elvan, "Teveccühleriyle şahsıma bu görevi tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Değerli Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a milletimize bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür ediyorum. Rabb'im hayırlı hizmetlere vesile kılsın" dedi.

ELVAN'IN YERİNE YILMAZ GETİRİLECEK

Öte yandan Lütfü Elvan'dan boşalan TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığı'na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz'ın getirilmesi bekleniyor.
(DUVAR)