Lütfi Elvan: Ekonomi reformlarımızın takvimini tamamladık

Ekonomik reformlarla ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Ekonomi reformlarımızın takvimini tamamladık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ekonomi alanındaki reformlarla ilgili takvimin tamamlandığını duyurdu. 

Twitter hesabından açıklama yapan Elvan, "Ekonomi Reformlarımızın takvimini tamamladık. Bakanlığımızın internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Hayırlı olsun" dedi. 

Ekonomi Reformları Eylem Planı, "Kamu Maliyesi", "Fiyat İstikrarı", "Finansal Sektör", "Cari Açık", "Kurumsal Yönetişim", "Yatırımların Teşvik Edilmesi", "İç Ticaretin Kolaylaştırılması", "Rekabet" ve "Piyasa Gözetimi ve Denetimi" başlıklarından oluşuyor. 

Takvimdeki hedeflerin gerçekleşmesi için kanun hazırlanması, Cumhurbaşkanı kararı ya da kararnamesi çıkarılması, idari kararlar alınması veya düzenlemeler yapılması öngörülüyor.

Takvime göre, "Fiyat istikrarının sağlanması amacıyla enflasyon dinamiğini takip etmek, dezenflasyon süreci önünde risk oluşturan şokları değerlendirmek, gerekli önlemleri belirlemek ve yönetmek" için 30 Haziran'a kadar Fiyat İstikrarı Komitesi oluşturulacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonundaki komitede Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Merkez Bankası’ndan yer alacak.

Hayata geçirilmesi planlanan hedeflerden bazıları şöyle: Kamu maliyesinde harcama disiplini sağlanacak. Kamu borç yönetimi güçlendirilecek. Kamu alım ihalelerinde reform yapılacak. Finansal İstikrar Komitesi kurulacak. Bankacılık sektörünün aktif kalitesi artırılacaktır. Faizsiz finans sistemi güçlendirilecek. Yapısal cari açık azaltılacak. Uluslararası standartlara uyumlu bir kıymetli madenler ve taşlar piyasası oluşturulacak. İstihdam teşvikleri revize edilecek. 

Ekonomi reform takvimine buradan ulaşabilirsiniz. (HABER MERKEZİ)