Lucescu'dan Fenerbahçe'ye tepki: Basın toplantısını soru almadan terk etti

Fenerbahçe'nin maçta çok fazla faul yaptığını söyleyen Dinamo Kiev Teknik Direktörü Lucescu, "Tebrik ediyoruz ama Avrupa seviyesinde böyle oynamamaları lazım. Çok fazla faul yapıldı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk maçında konuk olduğu Fenerbahçe'ye 2-1 yenilen Dinamo Kiev'in teknik direktörü Mircea Lucescu, sarı-lacivertli takımı galibiyetinden ötürü tebrik etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lucescu, 2 tane oyuncunun maç içinde sakatlandığını belirtti. Fenerbahçe'nin çok sert oynadığını vurgulayan Lucescu, şunları söyledi:

"Maç içinde 2 tane oyuncum sakatlandı. Kalecim hastanede, o da sakatlandı. Forvetimi defansa çekmek zorunda kaldım. O yüzden çok zor koşullarda oynadık. Fenerbahçe'yi tebrik ediyoruz ama Avrupa seviyesinde böyle oynamamaları lazım. Çok fazla faul yapıldı. Oyuncular biraz simülasyon yaptılar. Çok da agresif bir maçtı."

Lucescu, toplantıda soru almadı ve tepki göstererek basın toplantısından ayrıldı.

JESUS'TAN LUCESCU'YA YANIT: İSTATİSTİKLERE BAKABİLİR

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus da Lucescu'ya yanıt vererek Dinamo Kiev'in ilk yarıda çok fazla taktik faul yaparak kendilerini durdurmayı amaçladığını söyledi.

Rakip kalecinin 25. dakikada zaman geçirmeye başladığını vurgulayan Jesus, "Dinamo Kiev'in ilk yarıda yapmak istediği şey, taktik faullerle bizi durdurmaktı. 10. dakikada 8 faul yapmışlardı. 25. dakikada kalecileri vakit geçirmeye başladı. Futbolda böyle olmaması lazım. Ukrayna'da böyle mi bilmiyorum ama oyuncuların böyle yapmaması gerekiyor. Takımım sonuna kadar savaştı ve kazandı." diye konuştu.

Lucescu'ya saygı duyduğunu aktaran Jesus, şöyle devam etti: "Lucescu, teknik direktör olarak kalitesini göstermiş bir isim. Ona şöyle bir tavsiyede bulunabilirim; maçın istatistiklerine bakabilir. Onların sağlık ekibi 8 kere sahaya girdi. Dinamo Kiev sürekli Fenerbahçe oyuncularını faulle durdurmaya çalıştı. Kalecileri sürekli yerdeydi. O maçı nasıl görüyor bilmiyorum ama fikrine saygı duyuyorum. İstatistiklere bakınca yanıldığını görecektir.

Lucescu ile maç sonunda konuşmadım. Kendisini göremedim bile ama görseydim de konuşmazdım zaman geçirme konusunu. Lucescu'yu anlayabiliyorum. Fenerbahçe'yi ofansif olarak durdurmak için agresif oynamaları gerekiyordu. Stratejileri buydu. Hakem de buna izin verdi. Benim bu konuyla ilgili yapabileceğim yorum yok. Ben kendisinin düşüncesinin tersini düşünüyorum. Kiev 20 küsür faul yaptı, bizim de buna adapte olmamız gerekiyordu. Biz de aynı böyle yaptık. İlk kalemize gelen şut gol oldu. Bu da gösteriyordu ki maç boyunca Dinamo Kiev savunma yaptı. Top yüzdemize bakarsanız da bunu görebilirsiniz. Bu normal çünkü biz onları bunu yapmaya ittik. Şimdi yapmamız gereken şey Rennes maçını düşünmek." (HABER MERKEZİ)