Lübnan’da mülteci kampında yangın: 2 kişi hayatını kaybetti

Lübnan’ın Baalbek ilçesinde bulunan bir mülteci kampında yangın çıktı. Olayda 31 yaşında Suriyeli bir kadın ile 5 yaşındaki çocuğu hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan’ın Baalbek ilçesinin Arsal kasabasında mültecilerin yaşadığı kampta yangın çıktı. Yangında iki kişi yaşamını yitirdi.  Lübnan devlet ajansı NNA’nın aktardığına göre, Şafak mülteci kampında bu sabah erken saatlerde çadırlarında yangın çıkması sonucu 31 yaşındaki Suriyeli bir kadın ile 5 yaşındaki çocuğu yaşamını yitirdi. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi. 

Yangınla ilgili AA’ya konuşan görgü tanıkları da kampta çıkan yangın sebebiyle beş çadırın tamamen yandığını aktardı. Yangın, Arsal’dan gelen itfaiye ekibinin çalışmalarıyla söndürülürken, yangının ardından hastaneye kaldırılan anne ve çocuk yaşamını yitirdi. 

LÜBNAN’DA KAYITLI 900 BİN SURİYELİ MÜLTECİ VAR

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) 2023 Dünya Raporu’nda paylaştığı bilgilere göre, Lübnan’da yaklaşık 900 bin kayıtlı Suriyeli mülteci bulunuyor. Hükümet, 500 bin Suriyelinin daha ülkede kayıtsız olarak yaşadığını tahmin ediyor. Rapora göre, Lübnan’daki Suriyeli mültecilerin yalnızca yüzde 16’sının ülkede oturma izni var. Lübnan’da Suriyeli mültecilerin yanı sıra yaklaşık 174 bin Filistinli mültecinin de olduğu tahmin ediliyor. (DIŞ HABERLER)