Londra'daki Türk restoranında zehirlenen 200 kişi hastaneye kaldırıldı

Londra'da bir Türk lokantasında yaklaşık 200 müşterinin karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin başkenti Londra'daki Chingford bölgesinde bulunan bir Türk restoranında düzenlenen Noel yemeğinde yaklaşık 200 kişi mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Gökyüzü isimli restorandaki müşterilerin ilk başta yemeklerden zehirlendiği sanılırken sonradan asıl sebebin karbon monoksit zehirlenmesi olduğu anlaşıldı.

Daily Mail'ın haberine göre İngiltere'de 10 bin sağlık çalışanının greve gittiği bir dönemde yaşanan olayla ilgili bir hastane çalışanı, "İnsanlar restoranda yemek yerken herkes hastalanmaya başladı. Gıdadan zehirlendiklerini zannetmişler" dedi. 200 kişinin Londra'da farklı hastanelere yatırıldığını söyleyen hastane çalışanı "Bize gelen yaklaşık 40 hastanın tamamında çok yüksek karbonmonoksit seviyesi tespit ettik ve hepsi de aynı Noel partisinden gelmişti" dedi.

Türk restoranı olayla ilgili açıklama yapmazken hastaların, gece 11:00'dan sabaha karşı 04:00'a kadar hastaneye gitmeye devam ettiği, bu sırada oksijen tüplerinin tükenme noktasına geldiği de belirtildi. (HABER MERKEZİ)