Londra'da aşı pasaportu karşıtı yürüyüş

İngiltere'nin başkenti Londra'da, aşı pasaportu uygulaması karşıtları protesto eylemleri düzenledi. Hyde Park'ta bir araya gelen binlerce kişi, parktan kent merkezine yürüdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa ülkelerinde yeşil pasaporta (aşı pasaportu) yönelik tepkiler sürüyor. Korona virüsü yasakları ve aşı pasaportunu protesto amacıyla Londra sokaklarında dün de saatlerce süren protesto yürüyüşleri yapıldı.

Londra’da ki Hyde Park’ta bir araya gelen göstericiler buradan yürüyüşe geçti. Oxford Street’te yürüyüşe devam eden göstericiler, “Aşı pasaportuna hayır”, “Zorunlu aşıya hayır”, “Yalanları ve karantinayı sonlandırın” yazılı pankartlar taşıdı. 


Polisin, 6 kişiden fazla kişinin biraraya gelmesinin yasak olduğu uyarısına rağmen yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Yürüyüşe katılanların büyük çoğunluğunun maske takmaması da dikkat çekti.
Geçen haftalarda da kitlesel eylemler yapılmış ve yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı. 
.


Yeşil pasaport konusunda, Avrupa Birliği ülkeleri arasında da görüş ayrılığı var. Bazı ülkeler, aşı pasaportunun ayrımcılığa neden olacağı eleştirisinde bulunuyor. 
AB'nin 27 ülkesinde geçerli olacak aşı pasaportunda sadece Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) onayladığı Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZenaca ve Johnson&Johnson aşılarının kabul edileceği açıklanmıştı. (HABER MERKEZİ)