Londra Belediye Başkanı Sadık Han'dan ateşkes çağrısı

Londra'nın İşçi Partili Belediye Başkanı Sadık Han, ateşkes çağrısı yaptığı açıklamasında, "İsrail dahil hiçbir ulusun uluslararası hukuku ihlal etme hakkı yoktur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin başkenti Londra'nın belediye başkanı Sadık Han, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin açıklama yaparak ateşkes çağrısında bulundu. Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yazılı ve görüntülü bir açıklama yapan Han, "Uluslararası kamuoyuna katılarak ateşkes çağrısında bulunuyorum" dedi.

Han, ateşkesin insanların 'öldürülmesini durduracağını ve Gazze'de hayati öneme sahip yardım malzemelerinin ihtiyacı olanlar ulaşmasına izin vereceğini' kaydetti. Khan, mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi: "İsrail ve Gazze'de halihazırda binlerce masum sivil öldürüldü. İnsani krizin daha da kötüye gitmesi beklenirken ateşkes çağrısı yapıyorum."

'İSRAİL DAHİL HİÇBİR ULUS ULUSLARARASI HUKUKU İHLAL EDEMEZ'

İsrail'in kendisini savunma hakkı olduğuna ve uluslararası kamuoyunun rehineleri serbest bırakmak için gösterdiği çabayı iki katına çıkarması gerektiğine dikkat çeken Sadık Han, "Ancak geniş çaplı bir askeri tırmanış, yalnızca insani felaketi daha da derinleştirecektir. Bu, iki tarafta da insanların daha çok acı çekmesine sebep olacaktır. İsrail dahil hiçbir ulusun uluslararası hukuku ihlal etme hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.

Barış için yalnızca siyasi bir çözümün olabileceğinin altını çizen Londra Belediye Başkanı Sadık Han, "Öylece askeri çatışmanın tırmanması ve devam eden bir ölüm, acı ve yıkım döngüsü olamaz" ifadelerini kullandı.

2016 yılın İngiltere İşçi Partisi'nden Londra Belediye Başkanı seçilen Sadık Han'ın partisi, daha önce yaptığı açıklamalarda ateşkes değil, insani yardımların Gazze Şeridi'ne girebilmesi için 'insani ara' çağrılarında bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)