Loft Caz Kültür Gazetesi yayın hayatına başladı

Loft Caz Kültür Gazetesi okurlarla buluştu. Şimdilik yalnızca İstanbul’da dağıtılan Loft Caz'da caz müziği ve kültürü üzerine haberler ve yazılar yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’de caz kültürü üzerine çıkan az sayıda süreli yayına bir yenisi daha eklendi. Aylık periyodla yayınlanacak Loft Caz Kültür Gazetesi’nin ilk sayısı, raflardaki yerini aldı. Yazarların caz müziği ve kültürü üzerine kaleme aldığı yazıların yanı sıra caz dünyasından haberleri de caz severlere aktaracak olan Loft, dağıtım noktalarından ücretsiz olarak edinilebilecek.

Loft Caz Kültür Gazetesi’nin kurucularından müzisyen Eray Düzgünsoy, yayıncılığın giderek dijital mecralara kayması ve okunamaz olması nedeniyle geleneksel gazete formatını benimsediklerini söyledi. Düzgünsoy, “Caz dinleycisi dolayısıyla zaten sınırlı sayıda yayınlamayı ve bunu caz takipçilerine sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’de ana akım müziğin dışındaki tüm türler için geçerli olsa da özellikle caz müziğine yönelik bir önyargı olduğunu belirten Düzgünsoy, “Dinlediğin ne ise sen osun” mottosunu benimsediklerini söyledi. Loft’un bağımsız bir yayın olduğunun da altını çizen sanatçı, “Bazı dinleyiciler buna bülten diyebiliyor. Dinleyicilerin desteği ile devam ediyor. Yazarların çok büyük katkısı var tabii ki” şeklinde konuştu.

Loft Caz Kültür Gazetesi, plak dükkânları, özel barlar, kitapçılar ve caz kültürü ile ilişkili mekânlarda dağıtılacak. Tüm Türkiye’ye dağıtımı yapılmayacak olan gazetenin butik kalması amaçlanıyor.

Loft şimdilik yalnızca İstanbul’da, Kadıköy, Beşiktaş, Nişantaşı, Taksim, Cihangir, Selimiye semtlerindeki belirli mekanlarda ücretsiz olarak dağıtılıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)