Locarno Film Festivali yapımları ilk kez İstanbul’da

Locarno Film Festivali’nde izleyiciyle buluşan filmler, Türkiye’de ilk kez İstanbul Modern Sinema’da gösterilecek.

Formülün Bekçileri
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Modern Sinema, dünyanın en eski festivallerinden biri olan Locarno Film Festivali’ni İstanbul’a taşıyor. Locarno Film Festivali'nden ödüllerle dönen yapımların da yer aldığı 10 filmlik seçki, 23 Kasım­–3 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da ilk kez izleyicilerle buluşacak. 

Seçkide yer alan ve her biri Türkiye prömiyerini yapacak olan filmler arasında, bu yılki Altın Leopar’ın sahibi ve yurt dışına çıkma yasağı olan İranlı yönetmen Ali Ahmadzade’nin "Kritik Bölge"si, En İyi Avrupa Filmi seçilen Fransız yönetmen Quentin Dupieux’nün son filmi "Yannick" ve festivalde En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazanan Ukraynalı yönetmen Maryna Vroda imzalı "Bozkır" da bulunuyor.  

DRAGAN BJELOGRLİĆ İSTANBUL MODERN SİNEMA'YA KONUK OLUYOR

Seçkide ayrıca 1950’ler Belgrad’ında tıp ve nükleer bilimler arasındaki tarihi bir kesişimi anlatan "Formülün Bekçileri" filmi de yer alıyor. Filmin yönetmeni ve aynı zamanda Sırp sinemasının oyuncularından Dragan Bjelogrlić, program kapsamında İstanbul’daki izleyicilerle bir araya gelecek. 

İstanbul Modern Film Küratörü Müge Turan, "Her yıl ağustos ayında düzenlenen ve dünyanın en eski festivallerinden biri olan Locarno Film Festivali, bu yıl da birbirinden etkileyici filmlere ev sahipliği yaptı. Seçkiyi hazırlarken farklı coğrafyalardan genç sinemacıların ödüllü filmlerini Türkiye'den izleyicilerle buluşturmayı önceliklendirdik" ifadelerini kullandı.