Liverpool'da pilot uygulama: Herkese iki haftada bir Covid-19 testi yapılacak

İngiltere'nin Liverpool kentinde, kitlesel test uygulaması yürürlüğe girecek. Bu hafta içerisinde başlatılacak pilot uygulamayla beraber, tüm kent sakinlerine iki haftada bir Covid-19 testi yapılması planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin Liverpool kentinde bu hafta başlatılacak bir pilot uygulamayla şehrin tüm sakinlerine iki haftada bir korona virüsü testi yapılacak. Test sonuçları bir saatte alınacak. Başarılı olması halinde uygulamanın milyonlarca kişiyi kapsayacak şekilde genişletilmesi planlanıyor. 

JOHNSON: SEMPTOMSUZ KİŞİLERİ TESPİT ETMEMİZİ SAĞLAYACAK

Uygulama için kentin farklı noktalarına yeni test merkezleri kurulacak. Bunlar bakımevleri, okullar, üniversiteler ve iş yerlerini de kapsayacak. Testleri yapacak sağlık ekiplerine iki bin kadar askerin de destek vereceği açıklandı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson uygulamayla ilgi bilgi verirken, "Bu testler, belirti göstermeyen ve farkında olmadan hastalık bulaştıran binlerce kişiyi tespit etmemizi sağlayacak" dedi.

Hastalık belirtisi göstermeyenleri de kapsayacak uygulama mümkün olduğu kadar çok sayıda virüs taşıyıcısı tespit ederek bulaşma zincirinin kırılmasını amaçlıyor. Her beş Covid-19 hastasından dördünün belirti göstermediği düşünülüyor.

TEDBİRLER PERŞEMBE GÜNÜ SIKILAŞTIRILACAK

Yaklaşık 900 bin nüfuslu Liverpool, İngiltere'de en fazla korona virüsü kaynaklı ölümün görüldüğü kentler arasında yer alıyor. Liverpool ve çevresinde 30 Ekim itibarıyla bir haftada 1754 vaka tespit edildi. İngiltere'de bölge ise ortalaması 153.

Perşembe gününden itibaren yeniden dört hafta süreyle sıkı karantina önlemleri uygulanacak. Yarın parlamentoda oylanacak önlemlerle bar ve restoranlarla işletmelerin çoğunun kapatılması öngörülüyor. (BBC Türkçe)